Взаимни обвинения си разменят Русия и Украйна, след като напрежението

...
Взаимни обвинения си разменят Русия и Украйна, след като напрежението
Коментари Харесай

Руският флот заложи капан на украинските кораби /снимка/

Взаимни обвинявания си разменят Русия и Украйна, откакто напрежението ескалира поради случай в Черно море. Припомняме, че по-рано отчет на граничната защита на ФСБ на Русия в Крим заяви, че три кораба на Военноморските сили на Украйна са прекосили държавната граница на Руската федерация, влезнали са в териториални води и рисково маневрират.

Започна ли войната, напрежението сред Русия и Украйна ескалира в Черно море /снимки/

В момента от украинска страна оповестяват, че са се пробвали да осъществят контакт посредством украйнския транспортен съд "Бердянськ” с съветските плавателни съдове, само че отговор не е последвал.
В същото време от съветската федерална работа за сигурност (ФСБ) обявиха, че украинските кораби са траяли своя ход, макар че регионът е краткотрайно затворен. "Целта им е ясна ", се споделя в изказване на ФСБ, "да се сътвори конфликтна обстановка в района ". Вече са затворени арките под Кримския мост. Изкарани са товарни кораби и са закотвени тъй че да не може различен транспортен съд да мине под моста. Около тях има гранични катери в очакване на украинските кораби и цялото мореплаване е спряно.

На фотографията в галерията ни е един от закотвените товарни кораби.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР