Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и

...
Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и
Коментари Харесай

От 1 юни: Два лифта в София ще работят за туристи и колоездачи

Д ва лифта ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи, оповестиха от " Витоша ски ". С детски празник и гратис прилагане на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден алегоричен старт на летния сезон над столицата. Това лято в планината ще работят лифтовете " Витошко лале 1 " и " Витошко лале 2 ", с които елементарно и бързо може да се доближи до емблемата на планината – Черни връх, обясниха от " Витоша ски ". 

По случай Деня на детето (1 юни), на долната станция на " Витошко лале 1 " от 10:00 часа е готова забавна развлекателна стратегия за децата, която включва търсене на съкровища, пукотевица с лък, отборни игри и други занимания навън, в които всеки свободно ще може да се включи през целия ден, показаха от " Витоша ски ". На 1 юни всички деца до 14 години ще могат да употребяват лифтовете гратис за разходки, като наложително би трябвало да имат компаньон.

От 9:00 до 16:30 часа всяка събота и неделя през сезона, при удобни метеорологични условия, за туристи и колоездачи ще работят ПВЛ " Витошко лале 1 " и ПВЛ " Витошко лале 2 ". С помощта на лифтовете се доближава бързо и елементарно до изходните точки на голям брой пешеходни и веломаршрути из цялата планина, обясниха от " Витоша ски ".

И това лято за всички планински колоездачи ще се оферират специфичните " МТБ карти ", които дават опция за целодневно, полудневно или уикенд прилагане на оборудванията. Налични за продажба са всевъзможен вид билети, фамилни пакети и билети за колоездачи и парапланеристи, а тази година за първи път има алтернатива и за сезонна лятна карта, показаха от " Витоша ски ".

По думите им едно от предстоящите събития за сезона е отварянето на трасето за втурване " Лалето ", което от 1 юни и ще предложи доста адреналин и страсти за по-напредналите планински колоездачи. В края на септември Витоша за първи път ще бъде хазаин на интернационално съревнование по планинско колоездене, част от календара на Международния колоездачен съюз и носещо точки за международната класация, което ще се организира точно там, обясниха още от " Витоша ски ". 

Припомняме, че през предходната седмица Столичният общински съвет (СОС) организира изключително съвещание във връзка изясняване на събитията в интервала 2007-2024 година, довели до непрекъснатото прекъсване на работата на всички въжени уреди, осигуряващи достъпа от София до Природен парк " Витоша ". След голям брой диспути съвещанието на СОС завърши с предложение за основаване на краткотрайна комисия за обстановката с лифтовете в планината Витоша. 

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР