Днес полиция извърши акция в Европейския парламент във връзка с

...
Днес полиция извърши акция в Европейския парламент във връзка с
Коментари Харесай

Полицаи претърсиха офис в Европейския парламент за руски шпионин

Днес полиция извърши акция в Европейския парламент по отношение на " съветска интервенция " от страна на помощник, заяви Ройтерс като се базира на информация на федералния прокурор. Претърсванията са осъществени в жилището на служителя в Брюксел, както и офиса му в Европейския парламент.
 
Междувременно френските правосъдни управляващи са претърсили офиса му в асамблеята на Европейския съюз в Страсбург. Действията са част от така наречен дело " Russiagate ". Смята се, че е открит контакт с евродепутати и им е било платено да разпространяват съветска агитация посредством уеб страницата на " Voice of Europe ".
 
" Има индикации, че съответният чиновник на Европейския парламент е изиграл забележителна роля в това ", показаха от белгийската полиция. Екологичен потенциал съобщи, че не може да разяснява настоящо следствие. Очаква се спомагателна информация по случая.
 
 Руска агитация Руска агитация Източник: Вася Ложкин/Telegram
Екологичен потенциал е глобил " Voice of Europe ", откакто в края на март избухна скандал за платена агитация. Припомняме, на 10 април Екологичен потенциал глоби латвийската евродепутатка по обвинявания в шпионаж в интерес на Русия.
 
Разкритите случаи на съветски шпионаж зачестяват в редица европейски страни, като през днешния ден Полша заяви за опит за приключване на информация за военни транспортни средства. В понеделник немски офицер беше наказан на три години и шест месеца затвор за шпионаж.
 
Вчера Швейцария заяви, че поддържа стягане на ограниченията против шпиони, ориентирани по-специално към сътрудниците на съветското разузнаване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР