Вярвате или не, но с тази точна и изпитана рецепта

...
Вярвате или не, но с тази точна и изпитана рецепта
Коментари Харесай

Домашна шоколадова торта с маслен крем

Вярвате или не, само че с тази точна и изпитана рецепта всеки може да подготви неповторимо вкусна торта - предпочитание единствено му би трябвало

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 2 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 300 г
● сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
● оцет - 1 с.л.
● олио - 3 с.л.
● какао - 2 с.л.
● ванилия - 1 прахче

крем


● масло - 200 г
● кондензирано мляко - 1 кутия
● портокали - 1 бр. кората

Начин на подготвяне

Разбийте яйцата със захарта на бухнал крем.

Към киселото мляко прибавете загасената сова в оцета и разбъркайте добре, оставете да шупне. Прибавете го към яйчената примес и разбъркайте.

Налейте на тънка бликам към тях олиото при непрестанно бъркане, пресятото какао, ванилията и пресятото брашно, до гладка и еднородна примес.

Сипете сместа в форма за торти с диаметър 22 см, постлана с хартия за печене. Печете какаовия блат в авансово нагрята на 180 градуса фурна за към 35-40 минути, като проверявате с дървена съчка за зъби. Извадете готовия блат и оставете да се охлади.

За крема към мекото масло прибавете настърганата на ситно ренде портокалова кора и разбъркайте до бухнал крем. Добавяйте една по една супени лъжици от кондензираното мляко при непрестанно бъркане.

Масленият крем резервира съвършено формата си и се оказва превъзходен.

Изрежете капачето (върха) на блата, то ще ни служи за декорация на тортата, като го надробите на трохи. Останалата част изрежете деликатно на три тънки кори (блатове).

Започнете сглобяването на шоколадовата торта, като в кръг редувате блат и крем и завършите на крем.

Поръсете върху крема трохите от капачето и поставете домашната шоколадова торта с маслен крем дружно с кръга в ледник, с цел да попие и стегне кремът.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР