„Вярвам в независимостта на българския съд“, заяви днес министърът на

...
„Вярвам в независимостта на българския съд“, заяви днес министърът на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов се срещна с временно управляващия посолството на Австралия в Атина

„ Вярвам в независимостта на българския съд “, съобщи през днешния ден министърът на правораздаването Данаил Кирилов на краткотрайно ръководещия посолството на Австралия в Атина Н. Пр. Джон Филип. Срещата, извършена в Министерството на правораздаването, бе поискана от австралийската страна във връзка проблема с Джок Полфрийман.

Министър Кирилов изрази убеденост, че българският съд ще вземе вярно решение във връзка настояването на прокуратурата за обновяване на делото за условното предварително освобождение на Полфрийман.

Н. Пр. Филип благодари на българската затворническа администрация, която е откликвала бързо и съответно през годините във връзка със сигурността и сигурността на австралийския жител, излежаващ присъда у нас. „ Австралийската страна е наясно, че и сега всичко се развива съгласно българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството “, сподели краткотрайно ръководещият посолството на Австралия в Атина.

Той добави, че към този момент е публикуван паспорт на Полфрийман, само че документът няма да му бъде възложен до привършване на правосъдния проблем. На срещата участваха още консулът на Австралия упълномощен за България Джанин Макленън и почетният консул на Австралия в България Индиана Трифонова, както и заместник-министрите на правораздаването проф. Николай Проданов и Евгени Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР