Вярвам, че през декември България ще получи положителна оценка за

...
Вярвам, че през декември България ще получи положителна оценка за
Коментари Харесай

Денков : Вярвам, че през декември ще получим положителна оценка за Шенген

Вярвам, че през декември България ще получи позитивна оценка за влизане в Шенген. Това съобщи министър-председателят на България акад. Николай Денков на конференция в " Евксиноград “, където се организира Тристранната среща сред министър-председателите на България, Румъния и Гърция.

" В момента целият ни фокус е върху това, нямаме вид " Б ", сподели още Денков. По думите му това, което следва, е да се откри политическа поддръжка от политици от страните наложили несъгласие - Австрия и Нидерландия. При липса на резултат през декември това ще докара до среща с министър-председателя на Румъния Йон-Марчел Чолаку и разискване на идващите крачки, които да подхващат двете страни.

Румъния извършва всички " механически условия за Шенген. Усилията, които поставя България, се признават от Европейската комисия. Не би трябвало да слагаме ползите на вътрешната политика пред ползите на Европа и то в миг, когато солидарността е доста значима. Убеден съм, че дружно ще намерим верния метод, тъй че да не бъдем двете страни държани в ъгъла напълно голословно. Шенген е право на България и на Румъния ", съобщи министър председателят на Румъния, Йон-Марчел Чолаку.

Той добави, че в случай че Австрия още веднъж употребява правото си на несъгласие върху Румъния, то това решение ще бъде атакувано в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР