VW XL1 - уникалният "народен" със спортен изглед и мно...ого

...
VW XL1 - уникалният "народен" със спортен изглед и мно...ого
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 8 – видео

VW XL1 - неповторимият "народен " със състезателен аспект и мно...ого пестелив
Уникалният модел XL1 на Volkswagen в действителност бе визията на марката за високоикономичен всекидневен автомобил, който би трябвало да стане всеобщ в недалечното бъдеще. Колата е направена в единствено 250 екземпляра, които се даваха на избрани групи клиенти. Автомобилът има доста крепко и леко карбоново тяло, висока аеродинамичност, ефикасен хибриден дизел-електро силов елемент и много състезателен аспект. VW XL1, който тежи единствено 795 кг, разполага с двуцилиндров, 830 кубика, TDI турбодизелов мотор с мощ от 48 конски сили и електромотор с 27 конски сили. Само на ток колата изминава 50 км пробег при скорост от 80 км/ч. Благодарение на леката си карбонова структура и неповторимата си форма с коефициент на въздушно противодействие от 0.186, в последна сметка автомобилът реализира необикновено ниският разход на гориво от 1,1 л гориво на 100 км път, развива оптималната скорост от 150 км/ч и се форсира от място до 100 км/ч за напълно не неприятните 12 секунди! Може би най-характерната специфичност на колата са двете порти вид „ крило на чайка “, отварящи се нагоре. При това вътре се отваря интериор с две места, като пътническата седалка е издърпана леко обратно, по отношение на тази на лидера, с цел да се освободи повечко място към рамената.



2013 Youabian Puma
Д-р Камбиз Юабиан e основател този чудноват хипопотам, който съчетава най-лошите детайли на кабриолет Volvo C70 с най-лошите детайли на колосален пикап и ги задвижва с Chevy LS7 V-8 с мощ 505 к.с. от актуален Corvette Z06. Puma е много бърза макар личното си тегло от три и половина тона. Не е изненада, че доктор Юабиан имаше проблеми с предизвикването на интерес измежду заможните купувачи, към които беше ориентирана колата. Той съумя да продаде единствено три Puma, всичките на купувачи от чужбина и съгласно известията за много по-малко от желаната цена от 1,1 милиона $. Основната работа на доктор Юабиан е еластичен хирург от Бевърли Хилс. Ако това е неговата концепция за кола, не бихме желали да забележим по какъв начин наподобяват уголемяването на гърдите на кифлите при него.



2022 GMC Hummer HEV
Това е автомобил който по лице не наподобява толкоз необичайно, само че в действителност в продължение на години цивилният Hummer беше обществено стигматизирана ода на излишеството, избор за военни позьори, които парадираха с неналичието си на угриженост за околната среда и самата концепция, че нашите естествени запаси може да са лимитирани. Скокът на цените на бензина от 2007-2008 година затрудни това – няма пари за парадиране, когато харчите всичките за гориво, и марката Hummer се трансформира в подобен излишен албатрос, че GM даже не можа да я продаде. Вместо това през днешния ден компанията върна Hummer като напълно електрически исполин тежащ четири и половина тона, който е не по-малко на волтове, в сравнение с предшественикът му беше на гориво. Въпреки това този ZEV Hummer EV е полуда, приказен и натруфен, може би малко недодялан, само че сигурно впечатляващ и доколкото може „ зелен “.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР