Куче помогна на стопанина си да бъде спасен след автомобилна

...
Куче помогна на стопанина си да бъде спасен след автомобилна
Коментари Харесай

Куче спаси стопанина си след автомобилна катастрофа

Куче оказа помощ на стопанина си да бъде избавен след автомобилна злополука в стръмен овраг в планинския североизточен регион на Орегон, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мъжът кара с четирите си кучета по далечен път на Горската работа на Съединени американски щати на 2 юни. Той катастрофира в стръмен овраг. Едно от кучетата пропътува близо шест километра до къмпинга, където мъжът е отседнал със фамилията си. То ги предизвестява, че нещо не е наред.

Семейството му открива колата на идващия ден и се обажда на 911, защото не може да стигне до нея през стръмния терен. Когато управляващите дойдат, те откриват мъжа на към 91 метра от колата, откакто го чуват да вика за помощ. Той съумява да изпълзи от колата след злополуката.

Служителите на Горската работа на Съединени американски щати употребяват моторни триони, с цел да проправят път през растителността за избавителните екипите. Те построяват комплицирана въжена система от едната до другата страна на оврага. След като съумяват да доближат до мъжа, го слагат в избавителна носилка и я закачат на въжетата, които по-късно употребяват, с цел да го транспортират до другата страна на оврага, над вилнеещ изпод поток.

Мъжът е превозен със аероплан до районна болница, оповестяват управляващите. Другите му три кучета са открити живи на мястото на злополуката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР