Вулгарни откъси от детска книжка възмутиха родители на петокласници от

...
Вулгарни откъси от детска книжка възмутиха родители на петокласници от
Коментари Харесай

Детска книжка със сексуално съдържание възмути родители на 5-класници

Вулгарни фрагменти от детска брошура възмутиха родители на петокласници от Хасково, съобщи bTV. Книгата е определяна от критиците в жанр етнофентъзи и е в челните места в родната ранглиста за детско произведение на десетилетието.
Става въпрос за книгата на българския публицист Николай Теллалов " Да пробудиш драконче ". Тази брошура не е включена в образователната стратегия. Тя е част от самодейността да бъде насърчено четенето „ Разказвачът на приказки “, която влиза и в учебните заведения, където самите създатели на книги четат фрагменти от книгите си, а по-късно в случай че децата изискат могат да си ги закупят.
„ Това е един превъзходен план за поощряване на детското четене. Не съм чела тази книга, само че инцидентно попаднах на страница, в което има доста вулгарни и нецензурни изрази, които не са естествени за 4. и 5. клас. Нашето управление в учебното заведение е взело ограничения още преди празниците и са известени институциите “, сподели Живка Банчева, родител, пред БТВ. 
Банчева акцентира, че книжката е част от самодейността и е подкрепена от Министерството на образованието и Държавна организация за българите в чужбина.  
„ Силно се възмутих, когато щерка ми беше доста въодушевена, когато закупихме книжката. От обществените мрежи разбрахме. Тя беше прочела 15 страници аз ѝ я взех “, сподели Десислава.
„ 10 години не е имало нито един проблем. Във всяко учебно заведение гостуват разнообразни създатели. Има екип в самодейността за това дали книгите дават отговор на условията. Ние заставаме зад всеки един създател. За мен има и разнопосочно мнение – колкото родители не харесват книгата, толкоз и я харесват “, съобщи доктор Константин Иванов, който е основател на „ Разказвачът на приказки “. 
„ Тази самодейност беше продължение на „ Седмицата на детската книга “. Ние прочетохме всички анотации, които ни показаха и обсъдихме с шефовете на учебните заведения. Книгата е подобаваща за възпитаници от по-горните класове. Тя е от топ фентъзи детски романи “, добави началникът на Регионалният инспекторат на образованието в Хасково Веселина Павлитова. 
Павлитова сподели, че самата тя не е чела книжката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР