Втри от четири случая взаимоотношенията се разпадат или променят формата

...
Втри от четири случая взаимоотношенията се разпадат или променят формата
Коментари Харесай

Какво се случва с приятелите с привилегии с течение на времето?

Втри от четири случая взаимоотношенията се разпадат или трансформират формата си в границите на една година.

КЛЮЧОВИ ТОЧКИ
Три четвърти от приятелите с привилегии (FWB) или се разпадат, или трансформират формата си в границите на една година.
Хората, фокусирани върху запазването на другарството, значително резервират сполучливи взаимоотношения, а тези, които търсят същинската обич, не съумяват.
Комуникацията и определянето на граници е от решаващо значение за избягването на затруднения.

Хората влизат в тези взаимоотношения заради необятен набор от аргументи. В резултат на това може би не е изненадващо, че сътрудниците постоянно оповестяват, че имат извънредно разнообразни упования за бъдещето.

Някои хора споделят, че желаят да станат сантиментални сътрудници, други се надяват да се върнат към другарството си, а трети просто желаят да останат FWB допустимо най-дълго. Цялата тази колебливост може да накара човек да се чуди какво в последна сметка се случва с FWB с течение на времето и какъв е най-вероятният краен резултат от сходни взаимоотношения. Следващите изводи са направени на база на едногодишно изследване извършено, в търсене точно на тези отговори.

Как се развиват връзките сред приятелите с привилегии
Проучени са 192 души, които са съобщили, че имат настояща FWB връзка. Изследвани са в две разнообразни момента във времето, разграничени от към една година. Извадката най-вече е разпозната като дами 70 %, от които бели 74 % и хетеросексуални 72 %, със междинна възраст 30 години. Участниците оповестяват, че са познавали своят FWB по някакъв метод от към три години приблизително при започване на проучването.

В първата част на изследването участниците били запитани какво се надяват да се случи с настоящата им FWB връзка в бъдеще. Те също бяха запитани до каква степен са удовлетворени от връзката си и до каква степен разискват с колегата си разпоредбите и границите й. Във втората част от изследването бяха запитани дали естеството на връзката им е същото или се е трансформирало с течение на времето - и в случай че е по този начин, за какво.

И по този начин, какво се случи след една година? Ето по какъв начин стоят нещата:

26 % към момента са FWB
15 % са станали сантиментални сътрудници
28 % са се върнали към това да бъдат просто другари
31 % нямат никаква връзка с някогашните си FWB

Казано по различен метод, по-голямата част от този FWB тип взаимоотношения се разпаднаха или трансформираха типа си в границите на една година. Въпреки това, множеството участници към момента поддържат най-малко някакъв тип връзка с другия човек, като единствено към един на всеки трима прекъсват всевъзможен контакт.

Да останете другари е реалистична цел - намирането на любовта не е
Разглеждайки първичните цели на хората в връзките, открихме, че някои наподобяват по-постижими от други. Например, тези, които в последна сметка желаеха да се върнат към това да бъдат единствено другари (т.е. те желаеха единствено краткотрайни „ привилегии “), бяха значително сполучливи. По-конкретно, 59 % от тези, които са поискали този резултат в първия стадий на изследването, са го постигнали във втория. Това допуска, че запазването на другарството наподобява е реалистична цел.

Тези, които желаеха да останат FWB в дълготраен проект, бяха малко по-малко сполучливи, като 40 % от тези, които го желаеха при започване на изследването, оповестяват, че към момента са FWB в края. Така че, до момента в който някои съумяват да имат дълготрайни FWB, " привилегиите “ са краткотрайни за множеството.

И най-после, участниците, които желаеха тези връзки да се трансфорат в сантиментални, бяха минимум сполучливи, като единствено 15 % от тези, които в началото желаеха този резултат, го осъзнаха след една година. С други думи, хората, които стартират връзка от вида FWB с вярата да намерят същинската обич, най-често не сполучват. Със сигурност е допустимо да се случи, несъмнено, само че не е доста постоянно срещано.

Комуникацията е основна и при този тип взаимоотношения
Едно от другите основни неща, които станаха ясни след изследването, е, че измежду участниците, които оповестяват, че поддържат най-малко някаква връзка с колегата си с течение на времето - без значение дали полова или не – са споделили, че имат най-вече връзка по отношение на главните правила на връзките още при започване на изследването. Тези, които са били по-малко отзивчиви първоначално, е по-вероятно да оповестят, че нямат никаква връзка на втория стадий.

Открие е и сходен модел при резултатите за задоволство от другарството - тези, които са били по-щастливи от другарството си още първоначално, са по-склонни да поддържат някакъв тип връзка с течение на времето.

Освен това, когато хората, които към този момент не са били FWB във втория стадий на изследването, са били помолени да опишат за какво нещата не са се получили, най-често подаваните аргументи бяха, че не са общували задоволително първоначално и че са желали разнообразни неща от връзката спрямо техният сътрудник.

Изводи: Как да създадем по този начин, че този вид взаимоотношения да сработят
Въпреки че тези констатации сигурно не са представителни за всички FWB и несъмнено са нужни повече проучвания по тази тематика, те допускат няколко значими изводи. Едното е, че взаимоотношенията при множеството FWB наподобяват като краткотрайно съглашение, което или се разпада, или трансформира формата си за по-малко от една година.

Освен това наподобява, че някои хора са по-успешни в приемането на това, което желаят от този тип връзка, в сравнение с други. Тези, които са фокусирани върху запазването на другарството, са най-склонни да получат това, което желаят, до момента в който тези, които търсят обич, са най-склонни да се окажат разочаровани.

В последна сметка: Според това проучване, същински значимото за сработването на FWB наподобява има доста общо със съвпадащите упования, отличната връзка и постоянното другарство още в начало.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР