Второто най-тъжно атракцонно влакче в България безсъмнено се намира в

...
Второто най-тъжно атракцонно влакче в България безсъмнено се намира в
Коментари Харесай

Тъжната съдба на атракционното влакче в Пловдив, което за 200 бона и 3 години направи един тест драйв

Второто най-тъжно атракцонно влакче в България безспорно се намира в Пловдив. Купено през 2018 година за 182 000 лв., то стои към този момент три години в гаража на компанията снабдител „ Балканкар Рекорд” без да е минало нито един курс,а всичко на всичко има един тест драйв от общинския консултант Константин Георгиев.

Причината да е второто най-тъжно влакче е, че през 2015 година Община Ловеч бракува своя атракцион, за който бяха платени 360 000 лв.. Тогава се оказало, че атракционното возило не може да се движи обратно, а траекторията, която прави при взимане на завой, е доста по-голяма от широчината на улиците в града. КАТ отхвърля да го записва и по този начин година по-късно то е бракувано.

Макар и пловдивското влакче да коства два пъти по-малко, неговата орис е прекомерно евентуална да е сходна. То бе закупено с концепцията да вози пловдивчани до върха на „ Бунарджика” след огромния ремонт на хълма.

Трета година обаче в Община Пловдив не могат да се схванат за това влакче и къде да се движи. Първоначално от компанията снабдител са споделили на Община Пловдив, че поради неравностите по пътя към върха на хълма то ще бъде компрометирано. Последваха и поправки, само че в последна сметка то по този начин и не потегли. В последна сметка се оказва, че то не е уместно за движенето по хълма.

Зам.-кметът Георги Титюков съобщи, че той е просто възложител на поръчката и все още влакчето е зачислено към Оперативна програма „ Градини и паркове”. То е било препоръчано на регион „ Централен”, само че Георги Стаменов съобщи, че те нямат гараж къде да го държат,както и настрана казусът с возенето му до върха до Бунарджика.

Докато се чудят къде да отиде влакчето неговата гаранционна поддръжка пък изтече, а и все още изобщо не се знаели дали е изправно, защото събира прахуляк при компанията. Самата тя пък няма ангажимент към този момент да в профил неизправности, в случай че има такива. Общинският съвет даже одобри специфична разпоредба за цената за возенето му – 1 лев.

Напълно неразбираемо е за какво, откакто това влакче събира прахуляк и не става за Бунарджика, не му се измисли различен курс било в „ Лаута”, към ст. „ Пловдив” и „ Гребна база”, връзка сред двете базилики и централна градска част.

Факт е, че с парите на пловдивчани имам атракцион, който в никакъв случай не е носил атракция на някого, с изключение на на тест драйва на общинските съветници.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР