Втородивизионният (Велико Търново) стартира зимната си подготовка за пролетния полусезон

...
Втородивизионният (Велико Търново) стартира зимната си подготовка за пролетния полусезон
Коментари Харесай

Етър стартира с трима нови

Втородивизионният (Велико Търново) започва зимната си подготовка за пролетния полусезон във Втора лига с трима нови футболисти.

Треньорският щаб изведе играчите на стадион " Ивайло " за първа подготовка, като в групата бяха и офанзивният халф Цветомир Тодоров, като за последно бе в, централният бранител от Левски и пристигналият на проби халф Кирил Киров от, също младеж на Левски.

През първите две седмици етърци ще упражняват в домашни условия, а от 24 януари отпътуват на десетдневен лагер в Благоевград, като има планувани два или три стадиона в региона за заниманията.

От 5 февруари отборът се завръща още веднъж във Велико Търново в третия стадий от подготовката, напълно ориентиран към първия формален мач вкъщи против (Симитли) на 19 февруари.

Напусналите са и Мартин Петков, а в Етър не престават да чакат решение по проблема с Ромеш Ивей, който е подготвен да остане в отбора и през пролетния полусезон, само че е от страна отвън Европейския съюз.

" Дал съм на играчите стратегии и в случай че са ги спазвали, би трябвало да са в някаква кондиция. Очаквам до седмица-две да ги вкараме във форма. Напуснаха двама-трима съществени футболисти, само че ще създадем всичко допустимо Етър да е сред първите три тима в класирането. Целта е изцяло постижима ", разяснява старши треньорът Веселин Великов.

Отборът ще тренира в Дебелец, а в случай че падне сняг - и на изкуствения терен " Трифон Иванов ”.

Договор за година и половина подписа централният бранител Георги Александров, който за последно през есента беше част от състава на Левски.

" Имаше вид да дойда тук още преди 6 месеца, само че тогава желаех да се потвърдя пред новия треньор. С помощта на Цанко Цветанов, който се свърза с президента на Етър, в този момент смяната стана. Дошъл съм да дам максимума от себе си и да оказа помощ на тима да влезе в елита. Виждам, че има добър колектив с опитни футболисти. Етър заслужава да играе в Първа лига ", разяснява Александров.

Вече са конкретизирани и изискванията с опитния халф Цветомир Тодоров, който се завръща в отбора.

" Радостен съм, че се завръщам, усещам се като вкъщи си. С множеството футболисти съм играл дружно. Надявам се с общи старания да върнем тима там, където му е мястото ", съобщи Тодоров.

Етър е измежду главните кандидати за завръщане в елита. Отборът е трети в класирането след есенния дял от сезона с 44 точки, на точка зад водача Спартак (Варна).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР