Втородивизионният Дунав Русе привлече бившия вратар на Локо София и

...
Втородивизионният Дунав Русе привлече бившия вратар на Локо София и
Коментари Харесай

Дунав Русе привлече бивш вратар на Локо Сф и Лудогорец

Втородивизионният Дунав Русе притегли някогашния вратар на Локо София и Лудогорец Дамян Дамянов. Талантливият пазач подписва с „ драконите “ до юни 2024-а година.

Ето какво написаха от Дунав:

Добре пристигнал споделяме на Дамян Дамянов, който през днешния ден парафира своя договор с Дунав за година и половина. " Драконите " получиха правата му от тимовете на Локомотив Сф и Лудогорец.

Талантливият вратар идва при нас от Локомотив (София). Дамян е на 22 години, като е младеж точно на софийските железничари. В ранна възраст минава в школата на Лудогорец, където остава 6 сезона. Успява да пробие даже и до мъжкия тим на разградчани, като с изключение на с мач като титуляр, постоянно попада и в групата на мъжкия тим даже за срещи от европейските клубни шампионати. Дамянов е бил вратар и на юношеските национални тимове на България до 17, до 19 и 21 години. В професионалния футбол е бил още част от тима на Ботев (Враца) още веднъж в Първа лига. На два пъти е ставал вратар на кръга в Първа лига - веднъж с екипа на Ботев (Враца) и още един път с този на Локомотив Сф през миналия сезон.

" Дамян е вратар, който се вписва в политиката на клуба да търси и развива млади футболисти с капацитет. За нас е значимо да има равностойна конкуренция меджу тримата ни млади вратари, с цел да могат да се развиват и всеки от тях да има почтен късмет на база показаното в тренировки и мачове. Вратарският пост е един от най-важните в един тим и считам, че сме добре подсигурени с трима доста положителни и надеждни състезатели в лицето на Цветелин Енчев, Дамян Дамянов и Даниел Николов ", съобщи треньорът на Дунав Людмил Киров.

" На моята възраст приоритет е да се развъртвам. Дунав сега е едно от най-хубавите места за млад футболист в България и не съм мислил въобще, като разбрах за предлагането и нямах самообладание трите клуба да се схванат. Радвам се, че най-накрая това се случи. Клубът е с огромни обичаи от огромен и хубав град като Русе. За мен е чест да съм част от всичко това и пристигам, с цел да дам всичко от себе си ", съобщи Дамянов.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР