Втородивизионният Добруджа 1919 (Добрич) и нискоразредният Ахелой издигнаха кандидатурата на

...
Втородивизионният Добруджа 1919 (Добрич) и нискоразредният Ахелой издигнаха кандидатурата на
Коментари Харесай

Очаквано - Георги Иванов издигнат за президент на БФС

Втородивизионният " Добруджа 1919 " (Добрич) и нискоразредният " Ахелой " издигнаха кандидатурата на техническия директор на БФС Георги Иванов-Гонзо за поста президент на БФС на конгреса на 15 март, заяви Българска телеграфна агенция.

В информацията се показва, че добричкият клуб е провел свое заседание, на което е взето решение да се застане зад Иванов. Писмото е пратено до БФС с нужната документи и се чака да бъде заведено в деловодството в идващите дни. Такава е формалната процедура - даден клуб, член на БФС, издига претендент.

Още един клуб поддържа Георги Иванов и това е петодивизионният ФК " Ахелой " от бургаските регионални групи.

А процедурата бе открита преди броени дни, по този начин каднидат-президентската акция започва публично.

По-рано през днешния ден " Славия " заяви, че издига и.д. шефът на съюза Михаил Касабов. 

Така в борбата за БФС, най-малко до през днешния ден, влизат Христо Крушарски, Димитър Бербатов, Георги Градев, Манол Иванов (син на някогашния състезател на " Левски " Александър Манолов), Михаил Касабов и Георги Иванов. Последните двама работят дружно и са част от актуалното управление на централата.

От дни се говореше, че Гонзо ще е претендентът на Борислав Михайлов и неговите доближени - нещо като правоприемник. Преди да подаде оставка Михайлов споделяше, че готви наследници, само че не уточни имена. А при последните си медийни изяви Иванов отхвърляше, че ще се впусне в борбата.
Кой е Георги Иванов-Гонзо?
Георги Александров Иванов е роден на 2 юли 1976 година в Пловдив. Баща му Александър Иванов е легенда на " Ботев " (Пловдив). Известен е с прякора Гонзо. Георги Иванов обаче е от другата част на Града под тепетата - черно-бялата.

Той стартира кариерата си в " Локомотив " (Пловдив), само че не след дълго е видян от " Левски “ и е притеглен по гледище на тогавашния треньор на " сините " Стефан Грозданов през 1997 г. Началото му не е изключително безапелационно, само че с течение на времето се потвърждава и се трансформира в един от най-хубавите нападатели в историята на " сините ", като е рекордьор по брой голове във вратата на ЦСКА.

В България играе единствено за тези два тима, а има и опит зад граница с екипите на френския " Рен ", " Самсунспор ", " Газиантепспор " в турската Суперлига, както и за " Риека "  (Хърватия).

След края на футболната си кариера на първо време стартира треньорска активност, а след това е и шеф на " Левски ", на " Локомотив " (Пловдив) и на " Черно море " (Варна). В последните две години - от 2022-а насам е механически шеф на БФС и отговорник за националните тимове.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР