Вторият военен пакет за Украйна вече е в подготовка. По

...
Вторият военен пакет за Украйна вече е в подготовка. По
Коментари Харесай

Денков: Усещам лицемерие около втория военен пакет за Украйна

Вторият боен пакет за Украйна към този момент е в подготовка. По наличие и размер е сходен на първия. Специално желая да подчертая, че чувствам известно двуличие и обвинявания за какво изпращаме подобен пакет. Това разяснява министър председателят Николай Денков от Вилнюс, където се организира Срещата на върха на НАТО, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Той акцентира, че е значимо помощта да стигне в точния момент. „ Тя е съобразена с това, от което се нуждае от Украйна. Но правилото е следният - те дават лист с това, което ги интересува. Ние гледаме какво е належащо за нашата войска. Оставащото можем да изпратим ”, добави Денков.

За България в Шенген

Министър-председателят разяснява и гласуваната от Европейския съвет пета резолюция с апел за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство до края на 2023-та година. В изгода на решението гласоподаваха 526-ма, 57 гласа бяха „ срещу ” и 42 „ въздържал се ”.

„ Още след Европейския съвет споделих, че би трябвало да си свършим работата. По отчета имаме промени в антикорупционния закон, които предстоят и са импортирани в Народното събрание. Ако те бъдат приключени до края на тази сесия или най-късно през септември, това е доста мощен знак, който можем да използваме, особено за Нидерландия. С Австрия би трябвало работим по убеждаването, че битката с проведената престъпност по мигрантите и битката по самата граница се водят по най-хубавия вероятен метод ”, съобщи министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР