Вторият опит на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да избере строител

...
Коментари Харесай

Седем са кандидатите да строят обхода на Пловдив за 42 млн. лв.

Вторият опит на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да избере строител на югоизточен обход на Пловдив за 42 млн. лева без Данък добавена стойност притегли единствено седем предложения. За съпоставяне в прекратената през януари 2021г. процедура имаше 12 участника, измежду които едни от най-големите строителни компании у нас, които извършват поръчки на АПИ за стотици милиони левове. Но търгът беше преустановен, защото измежду тях нямало нито една годна.

При настоящия втори опит някои от фирмите са се отказали, а други са се обединили в консорциуми, което повдига известни опасения.

Обходът на Пловдив е дълъг 4.8 км и се финансира от държавния бюджет. Той ще бъде с габарит 20 метра и ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград.
Кой остана в надпреварата
От конкуренцията са се отказали ГБС, " Инжстройинженеринг ", " Каро трейдинг " и " Грома холд " (със остаряло име " Агромах ", което не употребява от 2018г.).

" Европейски пътища " (чието остаряло име е " Пътища Пловдив " ), която е обвързвана с " Грома холд " и в предходния търг взе участие с обособена оферта, в този момент си е намерила нов сътрудник - " Джи пи груп ". " Европейски пътища " има контракт с АПИ за поддържане на пътищата в област Пловдив, като извършват на града за 25 млн. лева, на автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора (като подизпълнител на държавната компания " Автомагистрали " ), както и на пътя за Кръстова гора за 58 млн. лева " Джи пи груп " е известна с голям брой обекти като ремонта на ул. " Граф Игнатиев " в столицата да вземем за пример, само че сега построява тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ". Освен това " Джи пи " завоюва ВиК ремонт в Шумен за 19 млн. лева и влезе в консорциума, който ще достроява язовир " Луда Яна ".

Самостоятелно предложения за обход на Пловдив са подали " Трейс груп холд " и " Иса 2000 ". Последната има няколко обекта в региона на Пловдив - компанията на Юлиян Инджов разширяваше пътя сред Пловдив и Асеновград да вземем за пример.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР