Вторият национален доставчик на електронни винетки - Телетол сезира Европейската

...
Вторият национален доставчик на електронни винетки - Телетол сезира Европейската
Коментари Харесай

Сезират ЕК и Прокуратурата за тол системата, парламентът отложи въвеждането й

Вторият народен снабдител на електронни винетки - Телетол сезира ЕК и Прокуратурата с съответни елементи за корист с власт, закононарушение по работа, подозрения за кражба и корупция от страна на АПИ и Министерство на регионалното развитие. В същото време заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков съобщи, че упованията са през първата година от въвеждане на тол системата страната да събере най-малко 600 млн. лв. от пътни такси.

Темата бе разисквана и в Народното събрание, където Българска социалистическа партия реагира остро. Георги Свиленски бе безапелационен, че ГЕРБ дават образец по какъв начин не би трябвало да се вкарва новата тол система.

В същото време Парламентът даде зелена светлина за отсрочване на тол системата до март 2020 година

Телетол започва процедура в Европейската комисия по определяне на нарушавания на българската страна в използването на европейското право и за отбрана на правата на потребителите на е-винетки.

Вторият народен снабдител на електронни винетки изиска от прокуратурата да стартира следствие против ръководителя на УС на АПИ Георги Терзийски и шефа на Националното тол ръководство Олег Асенов за дейности и бездействия, които съзнателно облагодетелствали трети страни и които нарушават правата и законните ползи и свободите на жителите и консуматори на електронни винетки.

На прокуратурата е предаден и подробен отчет, съдържащ информация, обстоятелства, документи в поддръжка на изказванията за осъществяване на дейности от гореспоменатите лица.

Сигналът до Прокуратурата е за корист с власт, манипулиране и прикриване на обществена информация и документи, ощетяване на потребителите на е-винетки и съществени нарушавания на контракта за създаване на тол-системата. Сигналът съдържа данни за незаконност на контракта за първата компания, избрана за народен снабдител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР