Вторият мандат ще бъде национален!Решението е трудно, но нашият приоритет

...
Вторият мандат ще бъде национален!Решението е трудно, но нашият приоритет
Коментари Харесай

Мария Габриел: Решението е трудно, но нашият приоритет са хората!

Вторият мандат ще бъде народен!

Решението е мъчно, само че нашият приоритет са хората!

 

Това съобщи Мария Габриел по време на брифинг в централата на ГЕРБ, часове откакто върна несбъднат мандат на президента Радев.

 

Тя сподели, че не трябвало да се приема, че те са върнали първия мандат. От една страна, те са отхвърлили подозрения, въпреки това са сложили условия за бъдеще.

 

Тя показа, че се радва, че разликите с Българска социалистическа партия са станали по време на договарянията, а не са станали заложници на социалистите. " Не позволихме да бъдем асоцииирани със подмолни сделки ", посочи тя.

 

" Няма да се връщам на многочислените часове от инфарктни договаряния, в които водачите демонстрираха разсъдък, а не страст. С акад. Денков показахме, че можем дружно да вървим напред въз основа на ясно изложение на елементи и процедури ", добави Мария Габриел и изрази наслада, че през днешния ден са създали историческо взаимно изказване.

 

По думите ѝ вторият мандат щял да бъде народен, а към него щяло да има ясно държавно управление и конституционно болшинство.

 

" Това, което успяхме да имаме с тях като общо съглашение - министър-председател за първите 9 месеца ще бъде акад. Денков. За втория интервал от 9 месеца Мария Габриел ще бъде министър-председател, а акад. Денков - заместител министър-председател ", обясни Габриел, като приказва за себе си в трето лице.

 

" Това решение е мъчно, само че нашият приоритет са хората ", сподели тя под аплодисментите на депутатите от ГЕРБ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР