Вторият главнокомандващ на Хизбула заяви, че убийствата на цивилни в

...
Вторият главнокомандващ на Хизбула заяви, че убийствата на цивилни в
Коментари Харесай

Хизбула: Убийствата на цивилни в Газа могат да предизвикат по-широка война в Близкия изток

Вторият главнокомандващ на „ Хизбула " съобщи, че убийствата на цивилни в Газа от страна на Израел рискуват да провокират по-широка война в Близкия изток.

Шейх Наим Касем съобщи пред английската медия Би Би Си, че " в района могат да се случат доста съществени и доста рискови събития и никой няма да може да спре следствията ".

Вицепрезидентът на " Хизбула " приказва в изявление в Бейрут, до момента в който ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа заяви, че там са убити над 10 000 души.
Нападението на Израел следва офанзивите на „ Хамас " от 7 октомври, при които починаха повече от 1400 души - 1000 от тях цивилни.

" Опасността е действителна - сподели Касем, - тъй като Израел усилва експанзията си против цивилното население и убива от ден на ден дами и деца. Възможно ли е това да продължава и да се разраства, без да носи действителна заплаха за района? Мисля, че не ".
Той упорства, че всяка ескалация ще бъде обвързвана с дейностите на Израел. " Всяка опция има отговор ", сподели той.

„ Хизбула ", " партията на Бога ", има доста благоприятни условия.

Шиитската ислямистка формация, класифицирана като терористична организация от Англия, Съединени американски щати и Арабската лига, е най-голямата политическа и военна мощ в Ливан.

Досега нейният отговор на войната в Газа включваше усилване на предизвестията, само че също и деликатно калибриране на дейностите.

Когато на 5 ноември израелски удар умъртви жена и три деца в Южен Ливан, „ Хизбула " употребява ракети " Град " за първи път в спора, убивайки израелски граждански.

Лидерът на " Хизбула " Хасан Насрала заплаши, че всяка гибел на цивилно лице в Ливан ще провокира нова ескалация оттатък границата. Но той не е заплашвал Израел с тотална война.

Макар да упорства, че " всички благоприятни условия са на масата ", терористичната формация се е ограничи до трансгранични набези, като е порази най-вече военни цели. Повече от 60 нейни бойци са убити, само че тя разполага с доста повече закалени в борбите поддръжници, които да ги заместят. Боец, заровен в Бейрут тази седмица, е петият член на фамилията си, умрял за „ Хизбула ", като се броят генерации обратно.

По време на цялото изявление вицепрезидентът на организацията се опитваше да показа групировката като защитна организация, макар че тя се е заела с унищожаването на Израел и през 2006 година провокира война с Израел, като отвлече двама негови бойци при трансграничен набег.

Шейх Касем твърди, че Израел " е почнал експанзията против Газа по противен метод ".

Когато Би Би Си посочи, че точно „ Хамас " е нападнала Израел на 7 октомври, тя отбрани нападенията като неминуем отговор на израелската окупация на палестинските земи.

Той повтори голословното изказване, че израелските сили, а не палестинската организация, са умъртвили доста израелски цивилни жители. Но какво да кажем за камерите на каските - носени от самите бойци на „ Хамас " - които ги демонстрират в ентусиазъм за убийства?

Той отхвърли въпроса. " Защо не погледнем какво е направил Израел вътре в Газа ",каза вторият човек в „ Хизбула ". " Те убиват цивилни жители и унищожават къщи ".

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР