Вторият фермерски пазар на Lidl край морето за тази година

...
Вторият фермерски пазар на Lidl край морето за тази година
Коментари Харесай

Фермерските пазари на Lidl продължават с издание в Равда

Вторият фермерски пазар на Lidl край морето за тази година ще се организира през уикенда в Равда. Инициативата събира на едно място 12 родни производители. Сред тях за първи път със своя продукция ще бъде кюстендилската компания „ 100 Процента Био " с питателни био сокове от ябълки от лична овощна градина.

На 16, 17 и 18 юни на паркинга пред магазина на Lidl в Равда/Несебър, който се намира на кръстовището на Е87 и пътя за Равда, с изключение на био сокове посетителите ще се насладят и на сиропи, сладка и лютеници от " Том Консерв ", Пловдив, млечни артикули от фермерска мандра Строево, месни артикули и деликатеси от " Риламес ", град Рила и " Бон Шанс БГ ", Карлово, виновност " Мелнишки пирамиди " от Бисер Кьосев, с. Левуново, мед и пчелни артикули от Мария Димитрова, с. Габърница, чери домати и краставици от Радостин Стоянов, Бургас, домати от Зорница Патилова, Сандански, череши от Руслан Панчев, Варна, фасул, орехи, бадеми и лешници от Димитър Панчев, Варна.

За повторно присъединяване в базара ще вземе и варненката Бойка Родопска, която с доста обич и ентусиазъм плете детски играчки на една кука и създава бижута от смола. Любопитно е, че тя отглежда сама растенията, които след това трансформира в същинско ботаническо украшение. За Бойка идното присъединяване на фермерския базар на Lidl в Равда е еднакво на премеждие, тъй като не е излизала от Варна до момента.

„ Доволна съм, всичко е подредено и проведено. Голямо облекчение за нас е, че нямаме и такса за присъединяване. Всички се радват и с интерес разпитват за бижутата ", описа тя за първото си присъединяване.

Фермерските пазари на Lidl са част от поредната политика на веригата в поддръжка на родните производители, за които присъединяване е изцяло гратис, като компанията освен дава своите паркинги, само че поема и всички разноски по организацията и връзката на събитията. В досегашните 40 издания на пазарите над 140 фермера от 65 обитаеми места са предложили на посетителите богато многообразие от свежи сезонни зеленчуци, био артикули, хлебни и месни произведения, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите и посетителите се усилва, а разнообразието става все по-голямо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР