Вторият етап от освобождаването на заложници от Хамас завърши успешно

...
Вторият етап от освобождаването на заложници от Хамас завърши успешно
Коментари Харесай

Хамас пусна още 17 заложници

Вторият стадий от освобождението на заложници от " Хамас " приключи сполучливо след известно закъснение заради различия по отношение на допускането на камиони с филантропична помощ в северната част на Ивицата Газа, съобщи БНР.

Още 13 израелски жители - шест дами и седем деца и младежи, както и четирима тайландци бяха освободени късно нощес след 50 дни в плен на " Хамас ". Те бяха предадени на Международния комитет на Червения кръст и минаха към границата на Ивицата Газа с Египет, а по-късно се насочиха към Израел. Част от освободените бяха признати в болничното заведение Шеба. Приятел на един от освободените заложници показа:

" Не зная по какъв начин тъкмо се усещам в тази странна обстановка, само че съм благополучен и разчувствуван ".

Премиерът на Тайланд Срета Тависин заяви, че тайландските заложници са в положително психическо положение и са поискали да се свържат с роднините си.

Израел освободи 39 палестински пандизчии - дами и младежи на възраст под 19 години.

Стотици палестинци на Западния бряг ликуваха след завръщането им, носейки ги на ръце, до момента в който скандираха, ръкопляскаха и развяваха палестински знамена.

Палестински представител съобщи, че " Хамас " ще продължи да съблюдава четиридневното помирение с Израел, почнало в петък. То бе употребявано от филантропични организации, с цел да изтеглят пациенти и медици от лечебни заведения в северните региони на Ивицата Газа.

В петък " Хамас " освободи 24 заложници, а 39 палестински пандизчии бяха пуснати от Израел.

Германският външен министър приветства освобождението от " Хамас " на втора група заложници, измежду които още веднъж има четирима души с двойно немско и израелско поданство. В обява в платформата " Екс " Аналена Бербок изрази " облекчение " като уточни, че " мислите ѝ са и с тези, които към момента са в ръцете на " Хамас ". Тя увери, че продължава работата за освобождението на всички.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР