Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове

...
Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове
Коментари Харесай

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен орден завоюваха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия.

Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова сграбчиха среброто в отборната микс конкуренция на паралелния великански слалом в сноуборда.

Още в първия си старт за деня нашите отвяха на осминафинала отбора на Чехия с 1.21 сек. След това на полуфинала отстраниха доста мощния тандем на Италия с 0.57 сек. и на полуфинала победиха над Украйна с 1.21 сек. В един извънредно оспорван край единствено 1 стотна от секундата даде преднина на първия отбор на Чехия. Вторият ни тим в състав Петър Гергьовски и Йорданка Андонова отпадна на осминафинал в двубой с Германия II. Така сноубордът донесе второ сребро за България, откакто през вчерашния ден Гергьовски стана вицешампион в самостоятелния старт на същата дисциплинираност.

В шорттрека на 1000 м Соня Стоянова и Асен Гюров преодоляха сериите, само че в четвъртфиналите се класираха пети и не продължиха напред. Аделина Чанчева и Николас Тосков отпаднаха в сериите. В биатлона, в спринта на 7.5 км Георги Наумов се подреди 47-и с 6 неточности, а Веселин Белчински е 66-и с 8. В спринтовото ски-бягане на 7.5 км свободен жанр Дани Чолаков е 60-и.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР