Втори случай на носител на коронавируса COVID-19 беше регистриран в

...
Втори случай на носител на коронавируса COVID-19 беше регистриран в
Коментари Харесай

Втори случай на заразен с коронавирус в Белгия

Втори случай на притежател на ковид COVID-19 беше регистриран в Белгия, заяви министерството на опазването на здравето на страната.
Жена, завърнала се неотдавна от Франция, е била призната в болница в Антверпен. Тя страда от мощна хрема.
Белгийското здравно министерство предизвестява, че в идващите дни се чака да се появят още инфектирани. Досега в страната бе открит един притежател на вируса, завърнал се от Китай. Пациентът бе подложен под болнична карантина в Брюксел и след две седмици бе изписан здрав.
Медиите означават, че в последните дни още двама души, минали през Белгия, са показали признаци на заболяване след завръщането си вкъщи - мъж от Люксембург, кацнал на летището в Шарльороа, както и испанка, посетила региона на Антверпен. Засега белгийските здравни управляващи изследват дневно по стотина души, само че се планува увеличение на броя на проверяваните.
Белгия вкарва така наречен втора фаза на подготвеност за противопоставяне на разпространяването на грипа, при която хората, общували със инфектираните, също минават задълбочена инспекция. Възможно е някои от околните на заболелите да бъдат сложени под карантина като защитна мярка, означават медиите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР