Втори сигнал за изнудване се появи на бял свят Втори

...
Втори сигнал за изнудване се появи на бял свят Втори
Коментари Харесай

Ангел Ангелов опитвал да заплашва и директор в МОН

Втори сигнал за изнудване се появи на бял свят Втори сигнал за изнудване се появи на бял свят единствено часове, откакто упрекнатият в корупция министър на културата Боил Банов уточни чиновника Ангел Ангелов като източник на тайните записи, показани обществено от Елена Йончева. Този път жертва на рекета се оказа изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Наука и обучение за образован напредък “ Кирил Гератлиев . Новият сигнал против Ангелов се появи в телевизионно студио и беше разгласен от заместител просветния министър Деница Сачева. Няколко часа по-късно ведомството на Сачева провежда спонтанен брифинг с присъединяване на самия Гератлиев.

 
Ангел Ангелов постъпил на работа в просветното ведомство след конкурс през октомври 2016 година, когато министър на образованието е Меглена Кунева, а с отделянето на оперативната стратегия в организация, бил преназначен, описа изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Наука и обучение за образован напредък “ Кирил Гератлиев. Проблемът зародил в края на ноември, когато пред Комитета за наблюдаване изтекла конфиденциална информация на Управляващия орган, зад което, по думите на Гератлиев стои Ангел Ангелов.
 
" Рекетиран не знам дали е точната дума, само че заплашван - да. Аз самият подадох сигнал в полицията. На 17 против 18 януари бях в Брюксел в командировка. Като се върнах автомобилът ми беше с четири срязани гуми. Няколко седмици по-рано имах сходен случай, само че тогава не подадох сигнал. Веднага след развитите събития на 29 и 30 ноември в изпълнителната организация той пристигна при мен обезпокоен и в самия кабинет ме заплаши, че ще срути оперативната стратегия, изпълнителната организация и така нататък Подозирам, че и аз съм записван, само че държа да кажа, че няма от какво да се тормозя ", сподели Гератлиев.

 
Не стана ясно обаче по какъв начин изпълнителният шеф е схванал, че точно от Ангелов е изтекла информацията, а на въпроса дали той ще бъде уволнен, Кирил Гератлиев отговори, че няма по какъв начин да остане, само че към момента не е взел решение: " Не мога да кажа дали ще го отстранявам или не, престои аз самият да взема решение за това. Може би след цялата тази сага най-малкото, което следва да направя, е да седна да поговоря с него, само че не съм сигурен дали няма да ме запише ".
 
Според изпълнителния шеф закани от страна на Ангел Ангелов е имало освен към него, само че и към други негови сътрудници: " Чувам, че освен към мен, а и към мои сътрудници шефове, не е редно да загатвам имена. Всичко, което е редно, сме го дали и следва да бъде тествано от проверяващите органи ".-->
 
До момента финансова вреда от дейностите на Ангелов няма, съобщи още Кирил Гератлиев, само че ще бъде осъществена инспекция на неговата работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР