Втори национален протест очаква Асеновград тази вечер. Засега ситуацията в

...
Втори национален протест очаква Асеновград тази вечер. Засега ситуацията в
Коментари Харесай

Асеновград пак се вдига на протест

Втори народен митинг чака Асеновград довечера. Засега обстановката в града е спокойна. На място са ситуирани голям брой служители на реда и жандармерия, както и водно оръдие.

Протестиращите са извънредно ясни с настояванията си. Те са изпратили декларация с 9 условия до съответните институции.

„ Знаем на кого сме ядосани, към този момент всички гледаме в една посока и нямаме желание да спрем. Ще представим съответни претенции на виновните институции и ще им дадем време да покажат, че работят в интерес на жителите. Ако не сме удовлетворени от резултата, ще подновим митингите “, пишат уредниците в обществените мрежи.

Инициативният комитет упорства за най-строга наказателна отговорност на всички лица, взели участие в нападението на язовира, завишаване на плануваните в Наказателния кодекс наказания за сходен жанр закононарушения, увеличение броя на полицейските чиновници в обитаемоте места с циганско население, както и законодателни промени в Наказателния кодекс.

Също по този начин те желаят да се приключи безконтролното разгръщане на махалите посредством прецизно съблюдаване на Закона за гражданската регистрация, да бъдат повишени опциите за административен надзор и налагане на съответни наказания от страна на общинските и държавни управляващи при констатиране на случаи на нелегално строителство и прецизното съблюдаване на възбраната за придвижване на каруци по улиците на гр. Асеновград.

До митингите се стигна след нападението над млади състезатели по гребане и техните треньори край язовир „ 40-те извора “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР