Втори ден няма да има тренировъчни полети в авиобаза Граф

...
Втори ден няма да има тренировъчни полети в авиобаза Граф
Коментари Харесай

​Втори ден без тренировъчни полети в авиобаза Граф Игнатиево

Втори ден няма да има подготвителни полети в авиобаза " Граф Игнатиево ". Летците отхвърлиха през вчерашния ден всеобщо да се качат на изтребителите с аргумента, че не се усещат готови поради незадоволителния нальот и проблемите с авиационната техника. Предстоят диалози сред командването на военното формирование и летателния състав.

Граф Игнатиево, Марица
 Пилоти от авиобаза Пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево " отхвърлиха да летят със самолетите МиГ-29
Планираните образователни полети на изтребителите МИГ 29 от авиобаза „ Граф Игнатиево” са били анулирани през днешния ден. Пилотите са отказали тази заран да летят със са...

Пилотите не летят със същите претекстове, с които и през вчерашния ден, тъй като не се усещат спокойни и сигурни в авиационната техника в самолетите МиГ-29, които са доста остарели. След срещата в София те са били осведомени тази заран за решенията, които Министерството на защитата и Командването на военните сили взима за решение на казуса, само че все пак останаха и през днешния ден на земята. Ситуацията би трябвало да откри своето решение и то ще се търси с представители на Министерството на защитата и комисията по защита в Народно събрание, тъй като тази среща е безспорна наложителна.

Решението на въпроса ще стартира с консолидираното на новодоставените мотори МиГ - 20 за машините МиГ - 29. Със сигурност дилемите, които авиобазата извършва по защита на въздушното пространство и взаимната защита с италианските военно-въздушни сили, се извършват по график.

Преди малко обаче стана ясно, че Военно-окръжна прокуратура в Пловдив е проверявала случаите с отхвърли на водачите да изпълнят образователната стратегия и констатацията е, че няма отвод.

Няма данни персоналният състав на Авиобаза „ Граф Игнатиево “ да е отказвал да извършва дилемите си. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 24 октомври 2017 година, Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил от Регионална работа „ Военна полиция “ - Пловдив докладна бележка по отношение на осъществена инспекция във Военно формирование - Авиобаза „ Граф Игнатиево “. Повод за инспекцията са дали сигнали за зародило напрежение измежду летателния състав на авиобазата.

При инспекцията не е открито това да дава отговор на действителното състояние. Личният състав на авиобазата е изпълнявал дилемите си. Няма данни за отводи да се извършват такива задания, както и за „ протест “ на летателния и механически състав. Материалите от инспекцията са докладвани на Военно-апелативния прокурор и на основния прокурор. До този миг не са открити каквито и да е данни за закононарушение. Така няма съображение за реализиране на пълномощията на Военната прокуратура.
 Командирът на авиобаза Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево ": Няма протест
Летателният състав не прави протест. Летателният състав е в правото си, всеки един водач, когато счита, че не е убеден в осъществяването на задачата, да док...
 © фотография: АРХИВ  Напрежение измежду водачите от авиобаза Напрежение измежду водачите от авиобаза "Граф Игнатиево "
Планираните образователни полети на изтребителите МиГ-29 от авиобаза "Граф Игнатиево " са били анулирани през днешния ден. От командването въз основата обясниха, че времето н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР