Втори ден жителите на Варненската община Долни Чифлик протестират срещу

...
Втори ден жителите на Варненската община Долни Чифлик протестират срещу
Коментари Харесай

За втори ден протестиращи блокираха пътя Варна - Бургас

Втори ден жителите на Варненската община Долни Чифлик стачкуват против умъртвяването на домашните свине поради африканската чума. Те още веднъж блокираха пътя Варна - Бургас.

Хората още веднъж се събраха в центъра на село Старо Оряхово. Тя реализират блокадата като пресичат на пешеходната пътека и по този метод пречат на придвижването. Полицията е готова и отбива колите по близки улици.

При протестиращите пристигна специалист от Агенцията за сигурност на храните, който да изясни на хората по какъв начин да записват своите животни и какво да вършат с животните в дворовете си.

Въпреки размяната на остри реплики, до ескалация не се стигна.

Протестиращите са безапелационни, че сами няма да унищожат своите животни.
Иван Петров - кмет на с. Старо Оряхово: Нямаше увереност в това, което сподели заместник-кметът. Затова през днешния ден отново приканих хората да излезем на митинг. Нямаме тук намерено звено на чумата.
Хората в Старо Оряхово ще желаят подпомагане от държавното управление. Те започнаха събирането на подписка, която да дават преди Министерски съвет. Според тях в 20-километров радиус няма регистрирани случаи на африканска чума по свинете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР