Втори ден дръзкото нападение над инкасо автомобил е най-коментираната тема

...
Втори ден дръзкото нападение над инкасо автомобил е най-коментираната тема
Коментари Харесай

Подробности около дръзкия грабеж в Благоевград! Нападението над инкасо автомобила, подготвяно от месеци! Бандитите откраднали кола от София през март, очаквали да приберат милиони, но планът им се провалил

Втори ден дръзкото нахлуване над инкасо автомобил е най-коментираната тематика в Благоевград, както съобщихме през вчерашния ден бе изработен въоръжен обир, при който трима маскирани, двама от които с револвери, нападнаха охранителите на инкасо автомобил и простреляха единия от тях. Уплашени евентуално, обирджиите избягали в незнайна посока, като изтървали 4 торби и 1 чувал с пари, които останали на улицата., описват източници на Struma.com

Всяка събота се доставят оборотни средства за банкоматите в целия район, по тази причина и упованията на обирджиите били, че ще съумеят да вземат всички пари, които съгласно осведомени са към 2 милиона лв.. Нападателите се придвижвали с автомобил ауди, сив на цвят, със софийска регистрация. Същият автомобил бе открит тази нощ в региона на пернишкото село Мало Бучино- опожарен. Оказа се, че автомобилът е краден през март от столицата, което удостоверява версията, че нападателите са подготвяли огромния удар от месеци.

Знаели са по часове придвижването на инкасото, очевидно са следили целия развой, до момента в който решат да създадат удара, с предстоящата огромна плячка. Около 06. 30 часа през вчерашния ден, охранителите и микробуса били на мястото-касов център на банка в Благоевград, и до момента в който били в гаража, нападателите пристигнали с Ауди-то.

Трима маскирани слезли от колата, а водачът на колата я доближил на заден ход, до гаража с парите. Двама от нападателите били въоръжени с револвери, а третият не бил въоръжен. Охранителите реагирали стремително, единият от тях влезнал въвфизически конфликт с въоръжен нападател, който създал изстрел. Другият охранител стрелял.

Нападателите сграбчили чувал и няколко торби, като повече от тях били в ръцете на невъоръжения. Когато обаче видели ранения гард, се уплашили и побягнали, чувал с пари е оставен до простреляния 52-годишен мъж.

Двама от нападателите съумели бързо да се качат в колата и потеглили с мръсна газ,а третият, които носил множеството торби останал отвън нея, тичайки да ги догони, той изпуснал торбите, които останали на земята. И тук е въпросът дали другите двама са съумели да вземат пари. Според прокуратурата и проверяващите липсва единствено една торба, само че не е ясно какво е имало в нея и какъв брой са парите. Някои настояват, че не са повече от стотина хиляди лв..

Много бързо полиция дойде на мястото и регионът с часове бе отцепен, правеше оглед на мястото, разглеждаха се охранителни камери съвсем през целия ден. На помощ на локалните служители на реда дойдоха криминалисти от Главна дирекция " Национална полиция ", които поеха ръководенето на следствието. Снощи беше намерено опожареното Ауди, което съвсем несъмнено е, че е на нападателите.

Според нашите източници столичните ченгета имали и обвинени лица. Планът на грабителите не се осъществил на 100%, плячката им не е това, които очаквали и за което се подготвяли, само че казусът е поразителен, защото единият от охранителите пострада тежко.

Проектилът предизвикал скъсване на пикочния му мехур, което основава причина за пораждане на бактериална зараза в организма му, това усложни положението му внезапно и по тази причина беше превозен във ВМА, положението му е обезпокоително, споделиха лекарите от МБАЛ Благоевград. За нападателите се приказва, че не са топ експерти, защото макар дългата подготовка са позволили основни неточности, които евентуално ще оказват помощ за задържането им.

Вчера през целия ден локалните служители на реда ревизираха най-активния кримиконтингент за оправдание, а всички полицейски ръководства търсеха сив автомобил Ауди... Очаквайте детайлности.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР