Втората среща на Паркисониците във Варна ще се проведе в

...
Втората среща на Паркисониците във Варна ще се проведе в
Коментари Харесай

Йога на смеха срещу Паркинсон ще се проведе във Варна

Втората среща на Паркисониците във Варна ще се организира в малко по-различен формат, а точно – един час йога на смеха, научи Moreto.net. Йога на смеха е един доста прелестен и физически ненатоварващ способ, който съчетава йога дишане, леки извършения за растягане и доста смях.

Целта на събитието е да се даде опция хората наранени от болеста да се посмеят и разтоварят в приятна атмосфера. Добре пристигнали са и близки и другари любопитни да тестват метода. Срещата е подобаваща за всички, които имат предпочитание да се срещнат и с други заболели от Паркинсон, да обменят опит и да се поддържат взаимно.

Болестта на Паркинсон е прогресивно неврологично заболяване, което визира към 15 000 души в България. Както при всички други хронични болести и тук е от голяма важност освен диагнозата и здравното лекуване, а и поддръжката, която засегнатите получават от хората към тях и средата, в която живеят. Да поговориш с някого, който към този момент е минал по същия път постоянно е извънредно потребно и успокояващо.

За контакти: [email protected], тел.: 0898931874 или фейсбукгрупа: „ Паркинсон - група за обмяна на опит “.

Йога на смеха ще има на ул. Иван Страцимир, 2Б, ет.5 в петък, 27 септември сред 16:30-17:30 ч. Ръководител ще е Добринка Тотева Горанова, а присъединяване е гратис, като няма потребност от особено облекло или подготовка. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР