Втората ракета на България Димитър Кузманов определи завършилия за него

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов определи завършилия за него
Коментари Харесай

Димитър Кузманов: Най-успешният сезон за мен завърши

Втората ракета на България Димитър Кузманов дефинира приключилия за него сезон в професионалния тенис като " най-успешният " в кариерата му към този миг.

29-годишният пловдивчанин доближи до рекордното в кариерата си 159-о място в международната класация в края на август, като завършва акцията на 195-ата позиция.

Кузманов беше на крачка от главната скица на три от четирите шампионата от Големия шлем - Откритите шампионати на Франция, Англия и Съединени американски щати, като доближи до последния трети кръг на квалификациите в тях. Той игра край в сериите " Чалънджър " в Бангулуру (Индия) през февруари, както и още три полуфинала във веригата в Цуг, Познан и Прага.

Пловдивчанинът беше водач на националния тим за купа " Дейвис ", като оказа помощ за успехите над Парагвай с 3:1 и над Република Южна Африка с 3:0 и за класирането в решаващия плейоф за промоция в Световна група I.

" Завърши най-успешният сезон за мен и моят екип.
Достигане на рекорден ранкинг, постигане в 3-ти квалификационен кръг на 3 шампионата от Големия Шлем, победи и в двата мача за националния тим и довеждане докрай в топ 200 на международния тенис за втора поредна година!

Знам, че ми следва още доста работа и доста аспекти, които би трябвало и мога да подобря, по тази причина към този момент нямам самообладание да работя над тях! Благодаря на моите спонсори, които са зад мен и ми оказват помощ да сбъдвам фантазиите си!

Благодаря на всички сънародници, които ме поддържат и са ме подкрепяли през цялата година по целия свят! ", написа Кузманов в профила си във " Facebook ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР