Втората по сила парламентарна формация Продължаваме промяната/Демократична България одобрява изцяло

...
Втората по сила парламентарна формация Продължаваме промяната/Демократична България одобрява изцяло
Коментари Харесай

ПП си харесаха кандидата на ГЕРБ за шеф на БНБ

Втората по мощ парламентарна групировка " Продължаваме промяната/Демократична България " утвърждава напълно кандидатурата на сегашния гуверньор на Българска народна банка Димитър Радев , който бе повдигнат за втори мандат от страна на ГЕРБ.

" Много съм признателен на господин Радев, че прекара това време с нашата група. Това е тъкмо методът, по който желаеме да се вършат този вид решения - осведомени, с въпроси. И отговорите, които получихме, са в посоката на нашата стратегия. Може би най-важното умозаключение от срещата бе, че България би трябвало да бъде в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 година . И ще работим дружно Народното събрание и Българска народна банка да реализираме тези цели ", разяснява съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков, откакто Радев бе изслушан от групата на ПП/ДБ.

Разбирателство номер две - комисията по европейските въпроси в Народно събрание да бъде комисия за Еврозоната и Шенген като задания, като по този метод да има съгласуваност сред Българска народна банка и държавното управление, добави Петков.

" След днешната среща, след тази доста ползотворна полемика, мога да кажа, че това ще бъде нашето решение, господин Радев има нашата поддръжка . Едновременно с това тази поддръжка идва с огромната отговорност за нещата, за които говорихме, да станат действителност ", добави той.
 Петков за сглобката с ГЕРБ: Имаме прогрес
Петков за сглобката с ГЕРБ: Имаме прогрес

По отношение на бюджета, Еврозоната, регулаторите и регионалните шефове

Цел номер едно ще бъде влизането в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 година, препотвърди на собствен ред и Димитър Радев. " Много е значимо, че политическата поддръжка се уголемява, защото без такава политическа поддръжка задачата ще бъде нереалистична. Това е амбициозна, само че изпълнима цел.

Петков не отговори, запитан от News.bg с какво Радев е спечелил поддръжката на Политическа партия, откакто преди седмици Асен Василев съобщи, че не е удовлетворен от положените от страна на сегашния началник на Българска народна банка старания във връзка с интеграцията ни в еврозоната, както и че от " Промяната " щели да повдигнат личен претендент. Нещо, което в последна сметка не стана факт.
 Бюджетната комисия започва процедурата за шеф на Българска народна банка
Бюджетната комисия започва процедурата за шеф на Българска народна банка

Петър Чобанов от Движение за права и свободи не отхвърли номинацията си за заместник-управител на националната банка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР