Втората по големина руска банка ВТБ отчита висока годишна загуба

...
Втората по големина руска банка ВТБ отчита висока годишна загуба
Коментари Харесай

Втората по големина руска банка ВТБ отчете годишна загуба от 7 млрд. евро

Втората по величина съветска банка ВТБ регистрира висока годишна загуба на фона на западните наказания. Според финансовата институция крайният резултат за предходната година е негативен като минусът е в размер на съвсем 6,133 милиарда рубли или към 7 милиарда евро. Година по-рано ВТБ бе постигнала чиста облага от 327 милиарда рубли, предава. 

Някога добре свързаната с интернационалната общественост ВТБ беше една от първите банки, които бяха изключени от интернационалната платежна система Swift в отговор на войната в Украйна. Главният изпълнителен шеф на банката Андрей Костин, поддръжник на водача на Кремъл Владимир Путин, също по този начин беше персонално глобен от Англия и Съединени американски щати. 

Преди два месеца втората по величина банка в Русия, която купи банка „ Откритие “ от централната банка в интервенция по рекапитализация, съобщи, че загубата ѝ през 2022 година се дължи на глобите. ВТБ чака да се възвърне от загубата от 7,7 милиарда $, породена от глобите през предходната година, с цел да регистрира рекордни облаги през 2023 година, споделиха от финансовата институция. Там разчитат и на подсилването след пазаруването на съперника Otkritie Bank и печелившото начало на година. „ За страдание, нашата централна банка беше глобена, което към този момент беше доста форсмажорно събитие “, коментира тогава Андрей Костин. Това е било повода банката да не може да се отбрани от валутните съмнения, откакто рублата доближи дъно през март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР