Втората ни ракета Димитър Кузманов записа най-престижната победа в кариерата

...
Втората ни ракета Димитър Кузманов записа най-престижната победа в кариерата
Коментари Харесай

Изключителен Кузманов победи №61 в света на "София Оупън"

Втората ни ракета Димитър Кузманов записа най-престижната победа в кариерата си. Пловдивчанинът сподели темперамент и обърна осминафиналиста от " Ролан Гарос " и международен номер №61 Лоренцо Музети с 6:7(4), 7:6(3), 6:3 в мач от на " София Оупън ".

За Кузманов, който взе участие с " уайлдкард " в главната скица, това е първа победа на шампионата в столицата от шест участия.

Снимка: Lap.bg

В първия сет двамата си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който 19-годишният италианец се наложи със 7:4.

Втората част бе още по-равностойна и не се стигна до нито един пробив, макар че двамата имаха общо осем благоприятни условия, само че този път Кузманов бе по-уверен в тайбрека и го завоюва със 7:3.

Снимка: Lap.bg

Това се отрази на играта на Музети в решаващия трети сет, като той правеше доста неточности, а Кузманов бе постоянен и дочаква своя миг в шестия гейм, когато проби противника си на нула за 4:2. Българинът резервира централизация до края и взе идващите си две подавания, с цел да затвори мача по-късно над три часа игра.

Кузманов се класира за осминафиналите в София, където ще срещне поляка Камил Майджак, който е номер 125 в международната класация и влезе в главната скица като " благополучен губещ ".

Снимка: Lap.bg

След мача българинът съобщи: " Тази победа е за татко ми. Знам, че е доста благополучен, той доста обичаше да идва на шампионата и да се любува на срещите. "

В момента Кузманов е номер 226 в международната класация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР