Втората най-силна магнитна буря за тази година е регистрирана на

...
Втората най-силна магнитна буря за тази година е регистрирана на
Коментари Харесай

Мощна магнитна буря "изненада" Земята

Втората най-силна магнитна стихия за тази година е записана на Земята, съгласно учените от лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт на Академията на науките.
Слънчево изригване е довело до една от най-силните магнитни стихии на Земята To e затруднило радиовръзките, а предходната нощ над Канада можело да се следи блестящо полярно зарево
„ Много видимо нарастване на геомагнитната интензивност е записано от съвсем всички проследяващи станции на нашата планета “, се споделя в уеб страницата на института, представен от РИА Новости.

Магнитната стихия е почнала на 31 август и ще продължи до вторник сутринта.

Максималните изригвания , записани от учените, са 2 бала по петобална канара. Тя е обвързвана с приближаването към Земята на поток от бърз безоблачен вятър.
Учен от Българска академия на науките: В момента няма мощни магнитни стихии Магнитините са изключително рискови за хора с проблеми с кръвното, отбелязва доктор
" Известна изненада обаче е ранният старт на бурята, който се очакваше не по-рано от неделя, както и силата й - прогнозата беше единствено за стихия от минималното първо равнище, всекидневно за тази година ", се споделя в отчета.

Магнитната стихия е втората най-мощна тази година. Отбелязва се, че „ по-голямо такова събитие е записано единствено един път през последните 8 месеца - през май тази година, когато бурята е достигнала равнище 3 от 5 “.

" Предвид много високата скорост на настоящия поток, както и стабилната конюнктура на Слънцето, доста евентуално е той да се върне на Земята в края на септември, 27-28-ми “, оповестяват учените.
Проучване: Мощно слънчево изригване заплашва планетата ни в идващите 100 години Учени откриха, че огромни енергийни изригвания са вероятни и за по-стари звезди като нашето Слънце
Специалисти от доста страни са на мнение, че резултатите от сезонните пикове на геомагнитната интензивност, се свързват с нараснала периодичност на тревога, меланхолия, биполярно разстройство и даже самоубийства, написа профилираният портал " Пулс ".

Сред другите отрицателни резултати от магнитните стихии върху здравето ни са главоболие , сърцетуптене и възприятие за общо неразположение .

Хората със сърдечносъдови болести , мигрени и други хронични болестни положения усещат по-силно въздействието на тези феномени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР