Втората космическа лаборатория на Китай “Тянгон-2, която ще позволи на

...
Втората космическа лаборатория на Китай “Тянгон-2, която ще позволи на
Коментари Харесай

Китайската лаборатория Тянгон-2 пристигна в центъра за изстрелвания!

Втората галактическа лаборатория на Китай “Тянгон-2 ”, която ще разреши на астронавти да живеят в орбита до 30 дни, дойде в центъра за изстрелвания Дзиуцюен.

Съгласно държавната новинарска организация Синхуа “Тянгон-2 ” е напуснала Пекин на 7-ми юли и е пристигнала в Дзиуцюен два дни по-късно. Скоро стартират тестванията.

Китай публично разказва “Тянгон-2 ” с израза “космическа лаборатория ”, само че в действителност това е дребна галактическа станция, която извършва същата роля като първите галактически станции на Съюз на съветските социалистически републики “Салют ”. Както преди време “Салют ”-ите са помогнали на Съюз на съветските социалистически републики за извличане на опит в орбита и по-късно е издигната модулна орбитална станция “Мир ”, по този начин и “Тянгон-2 ” ще помогне на Китай да усвои тънкостите при живота в космоса и по-късно през десетилетието страната ще стартира да строи модулна станция.

Ракетата-носител “Лонг Марч 2Ф ”, която ще изстреля “Тянгон-2 ”, ще бъде доставена на центъра през август. А самото изстрелване е планувано за септември.

Напомням на читателите, че първата китайска лаборатория “Тянгон-1 ” бе изстреляна през 2011 година. Тя по-късно се скачи с безпилотния галактически транспортен съд “Шенчжоу 8 ” и пилотираните “Шенчжоу 9 ” и “Шенчжоу 10 ”.

През последните седмици на актуалната 2016-та година към “Тянгон-2 ” ще излети пилотираният галактически транспортен съд “Шенчжоу 11 ”. Неговите астронавти към този момент упражняват интензивно.

Източници: Spacedaily и Spaceflight Insider

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР