Втората част от надпреварата в Националната баскетболна лига приключи и

...
Втората част от надпреварата в Националната баскетболна лига приключи и
Коментари Харесай

Повратната точка за баскетболния ЦСКА

Втората част от конкуренцията в Националната баскетболна лига завърши и най-важната вест е, че най-малко 7 отбора ще се борят за медалите през този сезон. Шампионатът е извънредно оспорван и всички отбори имат своите причини. Не липсват и младите момчета, които вършат уверени първи стъпки при експертите. Какво по-добро за българския баскетбол?

Отборът на ЦСКА извърши първата си цел и към този момент е в топ 4 преди шампионата за Купата на България. От тук следва по-трудното - да задържи позицията в челото на класирането. Тепърва идва време за значимите борби и " армейците " ще имат опция да покажат класата си напрегнат.

Какво се случи във вторите 10 мача от постоянния сезон?

ЦСКА завоюва 7 и отстъпи в 3 мача. Привлечени бяха двама класни играчи - Таменанг Чо и Драган Зекович. След контузия се завърна Брандън Йънг. Освободени бяха Райли Оуенс и Джордан Калахан. Определено можем да кажем, че Росен Барчовски надгради състава и би трябвало да обере плодовете на труда си в заключителната част на сезона.

След 20 изиграни мача ЦСКА има по две победи над Шумен, Черно море и Академик Пд. " Червените " към момента нямат триумф само над водача в класирането Рилски Спортист. Няколко момента можем да определим като " основни " за тима - сложните победи в Плевен и Варна дадоха самочувствие на момчетата, само че разгромът над безконечния противник Левски (78:52) несъмнено бе повратната точка в акцията. С този мач стартира и мощната серия на Мартин Сотиров, който оттогава всеки мач приключва с двуцифрен точков актив, два пъти попадна в идеалния тим на кръга, а ЦСКА завоюва 5 от последните си 6 срещи.

Зейн Ноулс до тук бе определен цели шест пъти в идеалната петица на кръга. Алекс Симеонов, Мартин Сотиров и Таменанг Чо по два.

Най-голям е точковият принос на Зейн Ноулс с 313 точки през сезона. Следват Алекс Симеонов - 263 и Мартин Сотиров 230. И при битките води Ноулс - 166, Симеонов прибавя 137, а Андрей Иванов макар контузията, продължава да е в топ 3 със 120 овладени топки.

Лидер по асистенции продължава да е Алекс Симеонов - 67, което е нетипично за позицията му, само че демонстрира че на първо място е екипен състезател. Все още в топ 3 е Джордан Калахан 53, а трети към този момент е Мартин Сотиров с 50. Алекс Симеонов води и по маркирани тройки - 44, напусналия в посока Кипър Райли Оуенс има 38, а Сотиров 37.

Дамян Минков продължава да е първи по откраднати топки 19, Сотиров е лишил 17 пъти, а Симеонов 15.

В понеделник (6 март) от 19 часа ЦСКА приема Спартак Плевен в първи мач от третия стадий на постоянния сезон. Очакванията към този момент са по-големи, а и споменът от първото посещение на плевенчани при завръщането на " армейците " в НБЛ още е свеж. Време е за реванш и четвърта поредна победа.

Остава да разберем по кое време ЦСКА ще бъде в оптималния си състав? С приспособили се нови попълнения и изцяло възобновени Андрей Иванов и Венцислав Петков " алените " могат да се трансфорат в отбора с най-солидна ротация в лигата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР