Втора оставка на министър в днешния ден.Радостин Василев от Има

...
Втора оставка на министър в днешния ден.Радостин Василев от Има
Коментари Харесай

Министърът на спорта също подаде оставка

Втора оставка на министър в днешния ден.

Радостин Василев от " ИТН " ще подаде оставка като министър на спорта в петък заран (10 юни), само че не тъй като има съответни проблеми с държавното управление, а тъй като е политическо решение. То беше оповестено през вчерашния ден от водача на партията Слави Трифонов във видеообръщение по неговата телевизия " Седем осми ". Радостин Василев избегна въпрос дали ходът е краен: " Е, какво значи да го дефинираме дали е извънредно, политическо решение. "

" Решението е взето - четиримата министри на " ИТН " подават оставки дружно със заместник-министрите. Това не предстои на никакъв коментар ", сподели Василев. На въпрос дали съответно в неговото министерство има аргументи, поради които напуща управническия пост, министърът на спорта сподели още веднъж, че решението е политическо и " тука има дисциплинираност ". Посочи, че не е имал забележки за плана за актуализация на бюджета в неговия сектор.

Когато ми бъде призната оставката и гласувана, се връщам като народен представител за евентуално късото време, в което ще съществува този парламент, само че да не бъдем пророци, нищо не се знае.

На въпрос на дали работи добре с останалите съдружни сътрудници - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ", сподели: " Аз работя добре с всички, които съблюдават закона. Оттам нататък несъмнено нямам проблемите, които имат други министри, тъй като моето министерство не е толкоз обемно ужасно, тежко. "

Попитан дали от видеообръщението е схванал за напускането на " ИТН " на обединението, твърди, че като министър е бил предизвестен и че въпросът е бил обсъждан и преди вчерашната изява на Слави Трифонов. " Тежките връзки в обединението най-вече са били в Народното събрание. В Министерския съвет сме имали доста по-добра диалогичност, в сравнение с тук ", сподели той. Мнението му е забавно, тъй като офанзивите сред " ИТН " и " Продължаваме промяната " до момента са таман най-много на държавно и лидерско равнище: Министърът на районното развиване Гроздан Караджов не за първи път влиза в спор с Кирил Петков и Асен Василев за парите за пътища, останалите линии на спорове пък са по финансови тематики сред министъра на финансите и ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански ( " ИТН " ).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР