Швеция ще изпрати военна помощ за Украйна на стойност 1,2 млрд.

...
Швеция ще изпрати военна помощ за Украйна на стойност 1,2 млрд.
Коментари Харесай

Швеция изпраща помощ на Украйна за 1,2 млрд. долара

Швеция ще изпрати военна помощ за Украйна на стойност 1,2 млрд. $. Това е най-големият пакет, който Стокхолм е отпускал до момента.  

„ Той съдържа съоръжение, което е на върха на листата с предпочитани нужди на Украйна “, сподели вицепремиерката Ебба Буш. В пакета са включени средства за противовъздушна защита, артилерийски муниции и бронирани транспортни средства. 

Шведският министър на защитата Пол Йонсон съобщи, че страната към този момент изключва опцията да изпрати на Украйна изтребители „ Грипен “, създадени в страната, защото Киев е концентриран върху осъществяването на програмата за F-16.

Няколко страни оповестиха, че желаят да дарят изтребители F-16 на Украйна. Белгия даде обещание да изпрати на Киев 30 бойни самолета от този модел.

Йонсон сподели, че Швеция „ към момента работи върху опцията да способства със системата „ Грипен “ на по-късен стадий “. Пакетът с военна помощ е 16-ият, изпратен от Швеция на Украйна от началото на пълномащабната инвазия на Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР