Всяко забавление става по-интересно, ако наблизо има най-добър приятел. Тази

...
Всяко забавление става по-интересно, ако наблизо има най-добър приятел. Тази
Коментари Харесай

Камера случайно заснела диви зверове. Оказали се необичайни приятели – койот и язовец (видео)

Всяко развлечение става по-интересно, в случай че наоколо има най-хубав другар. Тази двойка скитащи животни знае това чудесно.

Животните пътуват през планините в Санта Круз. В края на предходната година двойката била инцидентно засечена от камера със датчици за придвижване.

Като част от изследването тя е конфигуриран от компания, която учи дивата природа наоколо до автомагистрали. Изследователският екип се управлява от Нийл Шарма. Именно той пръв видял записа от камерата, който меко казано го изненадал.

Сигурно се чудите какви животни са попаднали на видеото?  Оказали се койот и язовец! Тъкмо пресичали натоварена автомагистрала, когато датчикът за придвижване на камерата изгаснал. За да пресекат безвредно пътя, умните приятели решили да минат през дренажната тръба.

Нийл споделя, че в никакъв случай преди не е виждал такава междувидова връзка. Човек може единствено да мечтае да срещне сладостен разхождащ се язовец и койот.

Животните си сътрудничат по време на лов. Всеки има умения и качества, които липсват при приятеля му. Койотът е по-пъргав и по-бърз, само че язовецът може професионално да копае дупки в земята. Тъй като и двете животни се хранят с гофери, язовецът копае дребна бърлога, а койотът чака наоколо, наблюдавайки жертвата да не избяга от различен излаз. Това е взаимноизгодно съдействие!

Изненадващо е, че животните съумели да се „ спогодят “ между тях и даже да се сприятелят. След гледане на видеото излиза наяве, че тази двойка се е трансформирала в обединен екип.

Койотът скача, покланя се на язовеца, като че ли го кани да го последва по тръбата, а язовецът чинно върви  откъм гърба. Те нямат потребност от думи, с цел да поддържат връзка – езикът на тялото им оказва помощ.

А ето и самото видео:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peninsula Open Space Trust (@postlandtrust)

Видно е, че двойката се грижи един за различен. И няма значение дали желаят да ловуват дружно или просто би трябвало да пресекат пътя. Основното е, че им е комфортно да вършат всичко дружно!

Съгласете се, че това е едно доста извънредно другарство.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР