Всяко ястие има нужда от подправки, за да бъде наистина

...
Всяко ястие има нужда от подправки, за да бъде наистина
Коментари Харесай

Телешки бузи с ориз, праз и мащерка

Всяко ядене има потребност от подправки, с цел да бъде в действителност вкусно, по тази причина празът и мащерката в тази рецепта в действителност дават един страховит привкус на телешките бузи с ориз

Необходими Продукти

● телешки бузи - 700 г
● ориз - 2 ч.ч.
● праз - 2 стръка
● олио - 200 мл
● дафинов лист - 1 бр.
● мащерка - 4 клончета, сушена
● черен пипер - 5 зрънца
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Обикновено ядене на пръв взор, само че неизмеримо и особено го прави месото, което използваме.

Телешките бузи са мускул, което не значи, че са твърди, а в противен случай, това е може би най- нежното и вкусно месце, когато е приготвено вярно.

Изисква си повече време, само че това се компенсира от удоволствието да имаме нещо в действителност неповторимо вкусно на трапезата си.

На първо място, би трябвало телешките бузи да се почистят от ципите, в случай че не сме ги закупили към този момент почистени. Някои споделят, че това е доста значимо, само че аз не считам тъкмо по този начин, защото фината ципичка, която обгръща бузите от едната им страна, при готвене се стопява съвсем и не се усеща, защото тя не е от жилавите и твърди материи, които нормално се намират в други елементи на животното.

Та, в случай че решите, отстранете си я, само че и да не го извършите, не е съдбовно.

Сварете телешките бузи в щедро количество вода с дафиновия лист, малко от олиото, една клинка мащерка и черния пипер. Гответе ги постепенно, на умерен/слаб огън, до момента в който станат доста меки и съвсем се разпадат. Това лишава най-малко 2 часа и половина, в случай че са нарязани на едри парчета, или малко повече време, в случай че са цели.

Накълцайте си праза и го задушете в останалото олио, до момента в който омекне.

Сипете ориза и запържете и него, като добавите сол и стрита мащерка. Аз поставям цялостни догоре чаши с малко връхче.

Прецедете бульона от варенето на месото и отмерете нужното количество от него, което изисква пропорцията за течност, нужна за типа ориз, който употребявате. Ако не ви доближи, долейте с вода.

Прехвърлете запържените ориз и праз в тавичка и покрийте с течността. Опитайте на сол и в случай че нужно, прибавете. Отгоре разположете месото - нарязано на едро. Течността съвсем би трябвало да го покрива.

Печете ориза с месо в загрята на 210 °C фурна за към 25 -30 минути или до момента в който течността се поеме от ориза.

Готовото ядене извадете от фурната и завийте с алуминиево фолио и забрадка за 5-10 минути, по-късно поднесете телешките бузи с ориз, праз и мащерка.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР