Всяко съкращаване на сроковете за премахване на дерогацията увеличава значително

...
Всяко съкращаване на сроковете за премахване на дерогацията увеличава значително
Коментари Харесай

Премиерът: Бързото падане на изключението за внос на руски нефт носи риск за Лукойл и за цените на горивата

„ Всяко редуциране на периодите за унищожаване на дерогацията усилва доста рисковете от нарушение на активността на рафинерията. Също по този начин има огромна възможност да се стигне до повишаване на цената на горивата “. Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява след съвещанието на Съвета по сигурността към Министерски съвет възможни промени, свързани с така наречен дерогация – изключението за импорт на съветски петрол и нефтени артикули, което би трябвало да работи до идния октомври.

По думите на Денков по време на срещата са били разисквани рисковете при неполучаване на нефт в рафинерията и опцията тя да спре работа.

" Ако желаеме да няма риск за рафинерията и горивата, би трябвало да се съблюдават периодите в отчета за дерогацията на Народното събрание. Минималните периоди за унищожаване на дерогацията са: след 31 декември - не повече от 50% съветски петрол. След 31 януари - не повече от 25% и от 1 март - напълно неруски петрол. Трябва поетапно да се реализира промяната на нефта, тъй като другояче има опасности от запушвания, детонации и пожари ", предизвести министър председателят.

Той удостовери, че има интерес към покупка на " Лукойл ". 

Представителите на ГЕРБ-СДС, както и на Движение за права и свободи напуснаха съвещанието, като оповестиха, че то е " загуба на време ". " Ако някой търси политически изяви, един от методите е да си тръгне сърдит от Съвета по сигурността ", разяснява Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР