Всяко предложение от европейски структури, което противоречи на българската рамкова

...
Всяко предложение от европейски структури, което противоречи на българската рамкова
Коментари Харесай

Кабинетът се оттегля от темата за Северна Македония, решенията ще се взимат от парламента

Всяко предложение от европейски структури, което опонира на българската рамкова позиция по евроинтеграцията на Република Северна Македония, ще бъде препращано на комисията по външните работи в Народното събрание. Това заяви министър председателят Кирил Петков при започване на съвещанието на Министерския съвет.

На него би трябвало да бъде гласувано проекторешение, съгласно което всички оферти от френското председателство на Съвета на Европейски Съюз, страна членка или Европейската комисия ще бъдат препращани непосредствено на депутатите за решение. " Всяко предложение, което се отклонява от рамковата позиция, ще бъде изпращано неотложно в Народното събрание, а представителите на България в структурите в Брюксел няма да показват единодушие по сходни оферти до разискването им в Народното събрание, а при отхвърлянето им, ще показват негативно мнение.

" По този метод заобикаляме всевъзможни спекулации че държавното управление ще направи каквото и да било по тематиката Северна Македония - въпроът ще се взема решение напълно от народните представители. Надявам се с това решение тематиката кой какво може да направи да завърши ", сподели Петков.

Обвинението, че министър-председателят води независимо " паралелна " политика по решаването на проблема с българското несъгласие върху започване на договаряния сред Скопие и Европейски Съюз за участие в съюза беше формалният мотив за излизането на " ИТН " от ръководещата коалиция.
Реклама
Също в сряда оформилото се ново болшинство в Народното събрание от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " гласоподава като първа точка от дневния ред да бъде изслушана министърката в оставка на външните работи Теодора Генчовска от Има Такъв Народ, която се чака да изнесе данни за " двойнствената политика " на Кирил Петков.

Решението провокира процедурно комплициране, тъй като не се разбра дали чуването ще е на закрито съвещание или не, в случай, че от Генчовска се очакваше да чете документи с гриф за секретност.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР