Всяко подобно действие трябва да има рамки, и то законосъобразни.

...
Всяко подобно действие трябва да има рамки, и то законосъобразни.
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Има шест лицензирани болнични летища, притежаваме най-модерната авиационна техника

Всяко сходно деяние би трябвало да има рамки, и то законосъобразни. Правят се разбори и срещи, има воден разговор и е препоръчано решение. Въпросът е браншът дали ще се съгласи. Така разяснява митингите на земеделците министърът на превоза в ефира на бТВ.

„ Всеки митинг би трябвало да бъде в границите на закона. Ние като министерство ще следим да не се случат ексцесии, усложнение на придвижването. Имаме подготвеност мобилните екипи да излязат на терен. Тези транспортни средства се управляват, ревизират се документи и техническа редовност ”, добави той.

На въпрос митингите на земеделците имат ли общо с идната ротация, министърът съобщи: „ Политическата картина в България е много динамична. Конкретно могат да се създадат доста връзки. Тази тематика е тъничък лед. "

„ Как никой не видя, че България най-сетне прави стъпки към тази значима система за избавяне на животи? Че вървим към Европа и да изравняваме стандарта с тях? Че купуваме 8 хеликоптера, оборудвани с най-модерния автопилот и най-модерните мотори? Притежаваме най-модерната техника, с която разполага авиацията. Всеки съставен елемент, закачен на хеликоптера, се употребява при избрани правила и процедури, всяко друго говорене е агитация. Европейска комисия промени предходната година регламента за незабавната помощ по въздух и от края на май тази година разпоредбите ще са изменени ”, разяснява той медицинските хеликоптери.

„ Всеки хеликоптер може да има лебедка, само че би трябвало да имаш утвърдени процедури за потреблението. След като получим лиценз, ще дойде втория хеликоптер с лебедка. Да успокоим обществото и дано гледаме огромната картина ”, увери той.

По думите му има шест лицензирани болнични летища, като по-голяма част от тях са в София, само че има и във Варна, и в Панагюрище: „ Хеликоптерът ще влезе в употреба тогава, когато операторът получи лиценз за своята активност. Вярвам, че един ден ще се гордеем с тази качествена здравна помощ по въздух. ”

„ Модернизираме железниците с вагони в извънредно положително положение, макар че са втора употреба. Имаше по какъв начин да купим чисто нови вагони, само че трябваше да чакаме 3-4 години. Не желаех да очаквам толкоз, желаех да осигурим качествено пътешестване на хората. Модернизацията на част от вагоните е правена 2014 година Сигурен съм, че хората ще бъдат удовлетворени и щастливи, когато се качат в тях. До 70 вагона е инвестицията. Офертата е направена особено за нас, за момента не мога да кажа цената им каква е. Изключително преференциална договорка е. Вагоните могат да развиват до 200 км/ч, което няма по какъв начин да се развие у нас обаче ”, изясни министърът.

„ За ремонта на вагони в Дряново са дадени 9 млн. лева, само че са получени нула вагона. Всичко от наша страна е изпълнено, само че от страна на изпълнителя няма нищо. В момента сме в правосъдни процедури, екип от адвокати работят по това да се възстановят банковите гаранции ”, добави още Гвоздейков.

Относно концепцията за полигони за младите водачи, той акцентира: „ Задължителният темперамент минава през законодателство, което е въпрос на политически спор. Не пречи тези полигони да се изградят обаче, даже да не са наложителни за младите водачи. ”

„ Моряците от „ Галакси лийд ” са добре и са настанени в хотел, провежда се прибирането им. На „ Руен ” също договарянията вървят към край, моряците са добре ”, увери той.

Предстоящата ротацията той разяснява с думите: „ Знаете, прави се оценка на министрите. Имаме стратегия, която изпълняваме, тя е със периоди и индикативни графици, вършим регулярни доклади. Това ще бъде оценката за всеки министър. В добра връзка сме с премира и вицепремиера. Много задания имам като министър на превоза, нямам визия какво се случва. Работа на политическите сили е да намерят решение кое е най-правилното за страната ни. ”

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР