Всяко лято хиляди жени прекарват отпуската си край басейна и

...
Всяко лято хиляди жени прекарват отпуската си край басейна и
Коментари Харесай

Осмели се това лято да влезеш във водата

Всяко лято хиляди дами прекарват отпуската си край басейна и на плажа, вместо да се къпят, да плуват и да се любуват на ласките на водата.

Причината я знае всяка edna от нас, въпреки да не смеем да я произнесем на глас - гъбични инфекции. Тези извънредно досадни и от време на време рискови положения на женските най-нежни елементи се предизвикват от нарушение на финия баланс на интимната микрофлора.

 iStock/Getty Images

Микрофлората или т.нар микробиом е съвкупността от всички потребни бактерии, населяващи човешкото тяло. На другите места по тялото, бактериите са разнообразни, тъй като извършват разнородни характерни функционалности.

Вагиналният микробиом да вземем за пример се състои главно от лактобацили или млечно кисели бактерии. Функцията на тези бактерии е да поддържат ниско pН, като по този метод се попречва размножаването на патогени, т.е гъбички.

Балансът на микробиома обаче доста елементарно се нарушава и по тази причина и гъбичните инфекции са толкоз постоянно срещани положения. Ето някои от факторите, които могат да повлияят отрицателно на интимната флора:

банкет на антибиотици

несъответствуващи почистващи средства

хормонални промени

носене на тясно, синтетично долни дрехи

посещаване на басейни със съмнителна хигиена

стрес

тютюнопушене

И тъй като сме в сезона на басейните и прилепналите летни дрешки, ето няколко съответни съвета по какъв начин да изживеете лятото без терзания за здравето си:

Памучното долни дрехи е най-хубавият другар на дамата в горещите летни дни

В горещите слънчеви дни ни се желае бельото да е допустимо най-минималистично, да е секси, да е предизвикателно. Истината обаче е, че само памучното долни дрехи резервира финия баланс на интимната област и ни пази от инфекции. Винаги избирайте верния номер и избягвайте да носите прекомерно тясно долни дрехи.

Нека банските съхнат на шезлонга, не върху вас

Свикнали сме банските ни да изсъхват върху нас. Ако държите на здравето си обаче, е хубаво да сваляте мокрите бански и да обличате сухи, с цел да не рискувате да развиете зараза.

Още повече, че по този начин ще намалите времето, през което нездравословните химикали, дезинфекциращи басейна, ще са в допир с тялото ви и с най-интимните ви зони. Именно химикалите са измежду най-честите причинители на гъбични инфекции през лятото - тяхната роля е да убиват всички микроорганизми, без да вършат разлика сред “добри” и “лоши”.

 iStock/Getty Images

Балансиращи измиващи артикули

Продуктите за интимна хигиена би трябвало да са с неутрално pH, с цел да не нарушават салдото на микрофлората. Затова и душ геловете и сапуните не са сполучлив избор за интимна козметика - те са с високо pH и не са целесъобразни. Гинеколозите поучават хигиената да се поддържа единствено с вода или със особено основани за интимна грижа измивни средства.

Сигурна преграда

 Vedra International

С всички препоръки нагоре предпазваме кожата си от агресивното въздействие на външните фактори, само че лактобацилите, намиращи се във влагалището, от време на време мъчно могат да бъдат опазени.

Именно затова има и толкоз доста дами измежду нас, които заобикалят да влизат в басейн, с цел да не ги сполети следващата зараза. Вместо да се лишавате от летни удоволствия, помогнете на тялото си да построи сигурна преграда против гъбичките с подобаващ пробиотик като.

Щамовете потребни бактерии, включени в състава на Омни-Биотик 6, могат да покачат защитните сили на организма, като повлияват равнищата на NK–клетки (т.нар. естествени убийци) и секреторен имунуглобулин А (slgA). Клетките “естествени убийци” имат способността да унищожават вирус инфектираните кафези в нашия организъм, а секреторният имуноглобулин А (slgA) има водеща бариерна функционалност във всяка една лигавица (включително и тази във влагалището). По този метод се усъвършенства естествената дарба на тялото ни да ни защищава от вирусни и бактериални инфекции.

 Vedra International

Приемът на характерни, високо дозирани пробиотични комбинации като Омни-Биотик 6 води до уравновесен състав на микробиома и до усъвършенстван имунен отговор на лигавиците, тъй че да се чувствате спокойни към и във басейна.

Търсете Омни-Биотик 6 в по-добрите аптеки или онлайн на.

Вижте и няколко съвета от доктор Генчева, бележит акушер-гинеколог с дългогодишна процедура в София.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР