Всяко едно диво животно разполага със своя собствена ниша, която

...
Всяко едно диво животно разполага със своя собствена ниша, която
Коментари Харесай

Тези 20 кози по скалите не знаят що е страх

Всяко едно диво животно разполага със своя лична ниша, която заема, с цел да оцелее. Да вземем за образец дивите планински кози – те са се развили по този начин, че да окупират може би най-странната и най-трудно достижима еко ниша изобщо – стръмните скали, написа Bored Panda.

Тези животни не са луди – местата, по които прекарват по-голямата си част от живота, дават най-различни преимущества, в това число отбрана от земните хищници, храна и минерали. Суровите ветрове, които брулят скалите, по които нормално няма сняг, разкриват и издръжливите треви, които порастват по тези региони, и минералните соли, които животинките обичат да ближат.

Как бродят по този терен? За разлика от конските, техните копита са разцепени, което им разрешава да разпределят тежестта си и да се вкопчват в земята. Ръбовете на копитата им са твърди, а вътрешната част - по-мека. Благодарение на това те се зацепват в дребните ръбове по скалистите повърхности. Някои даже имат груби, неравни части кожа сред копитата, което в допълнение им оказва помощ да се задържат на скалата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР