Всяко дете е добро и трябва да може да изживее

...
Всяко дете е добро и трябва да може да изживее
Коментари Харесай

В The Little Gym София светът става по-добро място за живот


Всяко дете е положително и би трябвало да може да изживее триумф, да знае по какъв начин се усеща човек, който е сполучлив – гласи философията на The Little Gym. Най-старата и най-популярна стратегия в света за ранно детско развиване, основана на гиманстически извършения към този момент близо година съществува и в България и се радва на свръхестествен триумф.

За да разберем повече за програмата, която на първо място е „ Serious fun ” (истинско забавление), БГНЕС се среща със притежателя на The Little Gym София Мартин Петров.

Мартин е правист и то какъв – съвсем две десетилетия работи в региона на интернационалното наказателно правосъдие – бил е част от редиците на Трибунала на Организация на обединените нации за някогашна Югославия, а по-късно и на Международния Наказателен Съд. Област, която няма никаква връзка с ранното детско развиване. При един диалог с другар психолог той схваща, че постоянно се е стремял да оказва помощ светът да стане по-добро място.

И не щеш ли стремежът му се случва, когато след дълги договаряния, от компанията-майка на The Little Gym споделя: „ окей, ти си нашият човек, желаеме да развиваш марката в България ”. Така в края на април 2017 година The Little Gym София отваря порти на партерния етаж на бул. „ България ” 118. От тогава, за по-малко от година, гимнастическият салон има свръхестествен триумф, печели благосклонностите на деца от разнообразни възрасти и доверието на родители – факт, който елементарно може да се „ ревизира ” и от стотиците позитивни мнения и оценки в онлайн пространството.

[b]Какво съставлява The Little Gym и по какъв начин програмата дойде в България?[/b]

The Little Gym е най-старата стратегия за ранно детско развиване въз основата на гимнастика и посредством доста развлечение и музика.

Програмата е основана в Съединени американски щати през 1976 година от Робин Уес, който е бил наясно с това, че придвижването оказва помощ на децата от най-ранна детска възраст да се развиват интелектуално и прочувствено, а освен физически, както и да получават обществени умения. Затова, Уес залага гимастически извършения в основата на програмата на The Little Gym. Към сегашния миг програмата се предлага на 6 континента и в близо 400 клуба. Като на всички места по света се преподава по еднакъв метод. Компанията е франчайз и програмата се създава от компанията-майка, а всички клубове по света я ползват.

[i]Естествено всички ние прекосяваме образования, с цел да преподаваме както би трябвало. Всички инструктори са сертифицирани[/i], акцентира Мартин Петров, с който беседваме в миг, когато следва екипът от София да замине на следващо образование в Лондон.

[i]Аз дълги години работих в региона на интернационалното наказателно правораздаване – никаква връзка с ранното детско развиване, също така че открих чрез един диалог с другар психолог, че постоянно съм се стремял да оказа помощ светът да стане по-добро място. След като работих почти 15 години в тази сфера – интернационално наказателно правораздаване, в един миг имах персонална нужда да направя смяна и времето беше такова, моментът беше подобаващ да направя тази фрапантна смяна.

Разговорите започнаха от надалеч. Малката ми щерка Марта в действителност върви в The Little Gym в Хага и аз от там бях научил изобщо за Gym-а, влязох в контакт. Последва дълъг развой и в един миг те споделиха, че съм техния човек и желаят аз да развъртвам марката в България[/i], споделя в резюме и с нестихваща усмивка на лицето Мартин.

[b]Serious fun: Децата учат и упражняват до момента в който се забавляват[/b]

Програмата на The Little Gym се създава от компанията-майка, където един цялостен отдел се грижи за това класовете да дават отговор на последните трендове изобщо в ранното детско развиване въз основата на научни проучвания.

Както на всички места по света, където съществува, по този начин и в София екипът по всякакъв начин се старае да даде оптимално най-хубавата услуга и най-хубавото обслужване на клиентите. [i]„ Екипът изцяло изповядва философията на The Little Gym – всяко дете е положително и би трябвало да може да изживее триумф, да знае по какъв начин се усеща човек, който е сполучлив ”[/i], безапелационен е Мартин.

[b]В „ дребния салон ” няма конкуренция, насърчава се всеки опит[/b]

[i]Много значимо нещо е, че при нас няма конкуренция сред децата. Децата не са сложени в състезание едно с друго. По-скоро програмата по този начин е устроена, въобще философията, методите на преподаване са такива, че ние насърчаваме всеки опит на децата и всяко нещо, което те вършат добре, ние им демонстрираме безусловно недвузначно, че това е добре. Когато нещо не е напълно добре или изисква спомагателни старания, или да се направи по различен метод, ние още веднъж го вършим по позитивен метод, казвайки „ хей, идващия път пробвай да го направиш еди по какъв начин си ”. Това в действителност основава у децата една убеденост, че те могат да се оправят и им оказва помощ да изградят самочувствие и че могат да се оправят с всяка обстановка.

Според мен това е в основата на това, че на тях доста им харесва да идват тук. Те усещат, че нещата, които вършат, ги могат.

И не на последно място – при нас всичко е развлечение. Зад всеки урок стои образователен проект и то съществено създаден образователен проект, по който инструкторите се приготвят авансово за всеки клас. Независимо от това за децата, когато влязат в салона, за тях това е игра, те изобщо не си дават сметка какъв брой доста в действителност учат до момента в който играят.

Хората, които идват при нас, виждат смисъла, виждат резултата, който The Little Gym има върху децата им и настрана от това се усещат вкъщи си поради отношението, което имаме към тях[/i], уверен е Мартин.

[b]The Little Gym не е просто вървене по греда или въртене на обръч[/b]

Чрез заниманията, които в основата си са гимнастически, ние в действителност оказваме помощ на децата да развиват и да доизграждат умения в три посоки:

[b]Чисто физическото[/b]: гимнастическите умения, двигателна просвета, фина моторика.

[b]Умствено развитие[/b]: посредством цветове, ритмика изключително при най-малките деца упражненията подтикват мозъка.

[i]Част от музиката, която използваме е на британски език и в действителност децата могат да създадат връзка сред това, което чуват от глас, който не виждат и обещано умеене, което инструкторът им демонстрира. Тоест, те вършат директна връзка сред дума или разбиране на британски и придвижването, в което то се изразява[/i], изяснява още притежателят на салона.

[b]Социални умения[/b]: курсовете в салона подкрепят развиването на умения за работа в група, вземане предвид с другите, изчакване на реда, самообладание без децата да се конкурират, което е доста нехарактерно за спортните действия изобщо.

[i]Защото когато участваш в даден спорт нормално го правиш, с цел да си най-хубавият, с цел да спечелиш, до момента в който тук това не е по този начин, тук желаеме децата да са по-добра версия на себе си спрямо предния си опит, прибавя Мартин. [/i]

[b]От бебета до тийнейджъри[/b]

Заниманията в „ дребния салон ” са за деца от 10 месеца до 12 години като са разграничени условно казано с три подгрупи: от 10 месеца до 3 години, от 3 години до 6 години и от 6 години до 12 години. И във всяка една от тези възрастови групи класовете са разграничени на още три групи. Тоест, заниманията са разграничени фактически по възраст, а методите на преподаване се променят съгласно възрастовата група. Умения, на които учим децата са разнообразни. Хубаво е да се знае, че уменията се надграждат и доразвиват с всяко последващо занятие и с всяка последваща група. Теоретично едно дете може да стартира при нас на 10 месеца и да продължи до дванадесетата си година и то всякога ще учи нови и разнообразни неща.

В така наречен класове родител-дете, това са класовете до 3-годишна възраст, единият родител е постоянно в залата с децата и взе участие безусловно интензивно в цялото занятие като ние демонстрираме от една страна по какъв начин да се извършват заниманията на самото дете, само че демонстрираме и на родителя. Освен чисто физическата активност обаче, класовете родител-дете имат и доста обществен детайл. Те способстват за определяне или усилване на връзката сред родителя и детето, тъй като те извършват упражненията дружно, множеството от които децата вършат за пръв път.

[b]Няма причина моделът на The Little Gym да не може да бъде принесен към друга обществена структура[/b]

[i]Ние в The Little Gym доста имаме вяра, че посредством заниманията, които предлагаме и въобще следвайки философията и модела на The Little Gym вършим принос, въпреки и дребен, към обществото. Защото оказваме помощ на идващото потомство българи да порастват здрави, умни, уравновесени и уверени в личните си сили.

И в действителност няма причина да не бъде прибавен в друга обществена конструкция или институция, тъй като той в последна сметка се основава на отношението към детето и на вярата, че всяко дете е положително и, че е въпрос на метод да извадиш най-хубавото от него.

Но по-важното и по-директния принос е, че всяко от децата, които идват при нас в The Little Gym са деца в едно семейство, те имат своите другари, вървят на детска градина или на учебно заведение и в действителност методът, по който споделят, методът по който поддържат връзка с нас и с другите деца тук последователно се препредава и в другите сфери и среди, в които те съществуват и живеят. И аз съм безусловно уверен, че това е приносът, който ние вършим към обществото[/i], безапелационен е Мартин Петров.

[b]The Little Gym София не е забавачница в мола [/b]

Действително програмата не е измежду евтините, не е и измежду най-скъпите. [i]Таксата за образование отразява най-много себестойността на програмата, която е патентована, и непрекъснато обновявана и допълвана от екип от експерти в Съединени американски щати. Оборудването ни е измежду най-качественото гимастическо съоръжение, a екипът се старае да накара всеки член на The Little Gym да се усеща вкъщи си. Накратко, при нас цената е функционалност на качеството и цената на услугата.

Истината е, че в действителност доста зависи с какво сравняваш. От какво би се лишил човек, с цел да докара детето си в The Little Gym? Ако погледнем на нещата по подобен метод, а не съпоставяме просто цените с тези на занималня в мола, да кажем, нещата наподобяват по различен метод. С лекост даваме известна сума за вечеря в ресторант, която може да бъде месечната такса за визити в The Little Gym. Аз съм доста щастлив от обстоятелството, че за доста родители, не цената е определяща, а те желаят и търсят съответно програмата на The Little Gym[/i], споделя още Мартин Пеатров.

За край ни споделя, че е извънредно благополучен, че в края на първите 10 месеца откогато салонът работи, от ден на ден хора са разбрали смисъла на програмата и въздействието ѝ върху децата.

[i]Родителите ни споделят с нас това, което се случва с децата им, ние също споделяме нашите наблюдения[/i], споделя Мартин и прибавя: [i]Удовлетворението от това да видиш, започвайки нещо ново въпреки и с прочут риск, че е сполучливо и че има смисъл от него, ме прави безусловно щастлив[/i].

„ Малкият салон ” в София е съществено развлечение, за което всеки родител може да запише детето си на безусловно безвъзмезден експериментален урок. Екипът на The Little Gym към този момент работи също и по подготовката и анонсирането на летните лагери. Екипът дава обещание, че по време на учебните ваканции, при слънце и дъжд, лагерите на The Little Gym София ще комбинират развлечение, спорт, креативен занимания и асимилиране на нови умения, с цел да бъдат децата дейни, да се забавляват и да се смеят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР