Всяка ведомствена база е с различен капацитет и това затруднява

...
Всяка ведомствена база е с различен капацитет и това затруднява
Коментари Харесай

Във ведомствените бази вече има над 22 000 украинци

Всяка ведомствена база е с друг потенциал и това затруднява оформянето на групите

Пренастаняването на украински бежанци от хотелите на морето към вътрешността на страната продължава. До през днешния ден (3 юни) в избраните бази са преместени 22 137 украинци. Данните за регистрации би трябвало да се подават към системата на Министерството на туризма и цялостната картина се чака до понеделник.

Това заяви пред ръководителят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

В хотелските бази са били настанени 62 хиляди души, бягащи от войната.

Около една трета от тях са останали, другите – към 40 хиляди, трябваше да бъдат преразпределени, само че всяка ведомствена база е с друг потенциал и това затрудняваше активността при оформяне на групите, изясни Тошева.

По думите ѝ, не може да се счита за неточност първичното настаняване в хотелските бази, тъй като имаше условия и никой не е очаквал, че военният спор ще продължи и ще наложи по-дълъг престой. Много мъчно беше да се отворят буферни зони за хиляди, колкото беше потокът в първите дни.

Проведена е анкета, която е трябвало да даде визия кои и какъв брой се нуждаят от близо лечебно или детско заведение. От МОН има уверения, в случай че се наложи, в бъдеще могат да се употребяват учебни рейсове и за украински деца.

При хотелиер покрай Велико Търново към момента са настанени бежанци, само че при новите условия в сумата, заплащана от страната, не влиза изхранването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР