Всяка торта си заслужава усилията, всяка! А най-добрата отплата за

...
Всяка торта си заслужава усилията, всяка! А най-добрата отплата за
Коментари Харесай

Вита торта Магнетен

Всяка торта си заслужава напъните, всяка! А най-хубавата компенсация за майстора са усмивките на тези, които са я пробвали

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 5 бр.
● захар - 120 г
● масло - 60 г
● ванилия - 1 бр. (0.2 г)
● брашно - 80 г
● какао - 2 с.л.

за крема


● прясно мляко - 1 л
● захар - 12 с.л.
● брашно - 8 с.л.
● масло - 30 г
● ванилия - 1 бр. (0.2 г)
● бял шоколад - 100 г
● черен шоколад - 100 г
● сметана - 100 г

Начин на подготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се на сняг. Към тях се прибавя захарта и разбиването продължава.

Прибавят се жълтъците един по един, разтопеното масло и ванилията. Накрая се прибавя пресятото брашно, като към този момент бъркате с шпатула.

Тестото се разделя на две елементи. Към едната се прибавя пресятото какао и се разбърква.

Застелете тава с хартия за печене. В едната страна изсипете бялото тесто, а в другата кафявото. Печете на 180 градуса към 20 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Пригответе крема за тортата. В тенджерка се смесват брашното и захарта. Добавят се ванилията, жълтъците и малко прясно мляко. Разбъркайте добре и налейте останалото мляко. Сложете на котлона и бъркайте, до момента в който кремът се сгъсти.

Добавете маслото и разделете на две елементи. Към едната се прибавя белият шоколад, а към другата кафявият. Покрийте кремовете с фолио и оставете да се охладят изцяло. Сметана се разрушава и се разделя на две елементи. Добавя се всяка към кремовете.

Нарежете блата на 4 ленти. Сиропирайте ги със захарен сироп и намажете кафявите с бял крем, а белите с кафяв. В тортена паница поставете кръг. Завийте една лента с крем и я поставете в средата.

След това към нея завийте друга лента с друг цвят. Така направете цялата торта. Оставете в хладилника да стегне. Измажете тортата с маслен крем и я покрийте с фондан. Украсете тортата съгласно случая.

Витата торта Магнетен е подготвена.

Източник -Вкусно с Йоли

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР