Всяка тиква, която не е изпечена, пълнена с плодове, май

...
Всяка тиква, която не е изпечена, пълнена с плодове, май
Коментари Харесай

Сладка пълнена тиква с плодове

Всяка тиква, която не е изпечена, пълнена с плодове, май е изхабена

Необходими Продукти

● тиква - цигулка, единствено долната част
● сушени плодове - микс
● ябълки - 1 - 2 бр.
● слънчогледови семки - белени и изпечени
● мед - 1/2 ч.ч.
● захар - 7 - 8 с.л. с връх

Начин на подготвяне

Може да напълните всякаква тиква и да сложите разнообразни плодове /стафиди, фурми, смокини, боровинки, кайсии, сини сливи/ и ядки. Всичко е въпрос на усет. Подслаждането също е съгласно усета ви. Големината на тиквата зависи от броя на хората, които ще я употребяват.

Плодовете се нарязват на ситно, като на смокините се отстраняват твърдите дръжчици и се поръсват с ром или коняк. Престояват по този начин 1 час.

Предпочитам тиква цигулка. Отрязва се частта, в която има семена. Вътрешността се почиства доста добре с лъжица. Намазва се с меда от вътрешната страна и се цялостни с плодовете и слънчогледа. Наливат се 2-3 с.л. вода.

Напълнената тиква се слага в тенджера, захлупва се с тънка филийка от тиквата. Налива се 3 пръста вода в тенджерата и се прибавя захар във водата.

Тенджерата се захлупва с похлупак и се слага на котлона. Така тиквата се задушава, а от водата и захарта се получава карамелен сок, който след това се прибавя към плодовете.

Тиквата е поомекнала и тогава се реалокира в съд, в който ще се доизпече до подготвеност, и се слага в авансово загрята фурна.

На дъното на съда се сипва вода.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР