Всяка сряда и събота от днес до началото на световното

...
Всяка сряда и събота от днес до началото на световното
Коментари Харесай

Контролни състезания на всеки 3 дни за гимнастичките

Всяка сряда и събота от през днешния ден до началото на международното състезание по художествена гимнастика в Пезаро, Италия в края на август, българският народен тим (ансамбъл и индивидуално) ще организира контролни надпревари.

Съчетанията на девойките ще бъдат следени от представители на федерацията и от българските интернационалните съдийки.

Целта и е ансамбъла и самостоятелните ни състезателки да бъдат сложени в режим оптимално непосредствен до спортния и да бъдат отстранени всички грешки.

" Наблюдавам една доста виновна и съсредоточена игра в девойките, която в много огромна степен им се получава. Последните дни направихме много промени по съчетанията. Те не са проблем, а това е значимо за оценките, които би трябвало да гонят на надпреварите. Пред международно състезание сме, а вторият ни сезон е много стеснен откъм надпревари. Хубаво е девойките да бъдат сложени в атмосфера с повече напрежение, с цел да могат да работят върху психическата си резистентност. Те имат огромен капацитет, би трябвало да се борят за орден и да играят сложни и комплицирани съчетания без неточност. Трябва им повече самочувствие и убеденост и да работят ужасно доста ", съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

В Пезаро България ще бъде показана от националния отбор дами и 2 самостоятелни състезателки. Те ще бъдат определени всред петте, които се приготвят под управлението на Бранимира Маркова.

" Момичетата упражняват доста. Очакванията, които имате всички вие и всички ние, внасят едно напрежение, което е напълно обикновено. То съпътства всеки огромен състезател и по никакъв метод не може да бъде някаква спънка. Без едно такова нещо какво би бил спортът? Психически девойките са добре. Обстановката е доста спокойна, работи се умерено. Искам да поясня, че нашата цел са олимпийските игри. Гоним мощно класиране и на международното състезание, само че нашата цел са олимпийските игри ", безапелационна е Раева.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР